ANAF propune înființarea Registrului naţional electronic de evidenţă a caselor de marcat

7 iul. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 568

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

ANAF propune cadrul normativ pentru implementarea unui Registru național electronic de evidență a tuturor caselor de marcat instalate, care va permite identificarea fiecărui aparat de marcat electronic fiscal (AMEF).

Registrul va permite acces în timp real la fiecare AMEF și istoricul său, corelate cu locația și identitatea operatorului economic, care livrează legal bunuri cu amănuntul și/sau prestează legal servicii direct către populație. Procedura de autentificare în Registru este securizată prin utilizarea unui certificat digital.

Propunerea ANAF privind introducerea Registrului național electronic de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate pe teritoriul României contribuie semnificativ la reducerea birocrației și a costurilor de administrare prin comunicarea electronica a informațiilor, simplificarea procedurilor administrative de instalare a AMEF și degrevarea de sarcini a utilizatorilor finali în legătură cu declararea și înregistrarea AMEF.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Implementarea Registrului național electronic de evidență a tuturor caselor de marcat instalate reduce posibilitatea de a utiliza un aparat de marcat electronic nefiscalizat și limitează subdeclararea sau nedeclararea veniturilor, fapt care contribuie la prevenirea și combaterea evaziunii fiscale si determină diminuarea numărului de controale la contribuabilii corecți.

Soluția identificată a fost elaborată în urma consultărilor purtate cu factorii interesați/decidenți, inclusiv cu asociațiile profesionale reprezentative din domeniul caselor de marcat și este procedură subsecventa prevederilor legale de nivel primar în vigoare.

Sursa informației

ANAF propune înființarea Registrului național electronic de evidență a caselor de marcat was last modified: iulie 6th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter