Propunerea legislativă privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor

4 Noi 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 691

Despre

  • Propunerile strânse pe parcursul a trei ani de consultare a avocaților privind îmbunătățirea sistemului de pensii actual
  • Principiile fundamentale în baza căruia a funcționat și până acum sistemul de pensii și alte drepturi și asigurări sociale ale avocaților
  • Proiectul de Lege în format .pdf

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Senatul a adoptat, în urma dezbaterilor ce au avut loc în plen în data de 2 noiembrie 2015, Propunerea legislativă privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, a anunțat UNBR.

Proiectul întrunește propunerile strânse pe parcursul a trei ani de consultare a avocaților privind îmbunătățirea sistemului de pensii actual și este elaborat pentru a ține pasul cu evoluția legislativă internă și europeană și pentru a asigura sustenabilitatea în raport cu evoluția economică și demografică. De asemenea, s-au propus soluții noi de sprijin pentru familiile avocaților aflați în dificultate.

Construcția acestui proiect rămâne bazată pe principiile fundamentale în baza căruia a funcționat și până acum sistemul de pensii și alte drepturi și asigurări sociale ale avocaților, ca entitate autonomă, respectiv: autonomia, unicitatea, contributivitatea, obligativitatea, egalitatea, interesul public, solidaritatea socială, specializarea contribuțiilor și fondurilor, repartiția, imprescriptibilitatea, incesibilitatea, descentralizarea flexibilă și transparența decizională.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Sunt reglementate și aspectele referitoare la plafonarea pensiilor până la un nivel maxim, pentru a fi suportabile de către sistem, egalizarea vârstei standard de pensionare pentru femei cu vârsta standard de pensionare pentru bărbați, respectiv 65 ani, într-un interval de 20 de ani – până în anul 2035. Tot în 20 de ani, respectiv până în 2035 se va egaliza și stagiul complet de cotizare, pentru avocații femei și pentru avocații bărbați.

Majoritatea acestor aspecte au fost integrate în legislația pensiilor avocaților prin acte normative secundare, care s-au acumulat. De aceea, s-a dovedit necesară integrarea acestora la nivelul legii, actul normativ cu forța cea mai mare, în măsură să determine evoluția legislativă ulterioară.

Proiectul adoptat de Senat va fi trimis la Camera Deputaților, care este for decizional.

Consultați Proiectul de Lege privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, publicat de Senatul României.

Sursa informației este UNBR (www.unbr.ro).

Propunerea legislativă privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților was last modified: noiembrie 4th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter