Proiect de raport referitor la punerea în aplicare a Directivei nr. 2008/52/CE (Directiva privind medierea)

7 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 281

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 6 aprilie 2017, al Consiliul de Mediere, acesta a dat publicității Proiectul de raport referitor la punerea în aplicare a Directivei privind medierea.

Astfel, directiva privind medierea are ca obiectiv facilitarea accesului la căile alternative de soluționare a litigiilor și promovarea soluționării pe cale amiabilă a acestora, încurajând utilizarea medierii și o relație echilibrată între mediere și procedurile judiciare.

În conformitate cu articolul 11 din Directiva 2008/52/CE, Comisia trebuie să prezinte un raport Parlamentului European, Consiliului și Comitetului Economic și Social cu privire la aplicarea directivei, având în vedere evoluția medierii în Uniunea Europeană și impactul directivei în statele membre.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Comisia pentru afaceri juridice consideră că un raport de implementare bazat pe raportul Comisiei ar reprezenta o ocazie potrivită pentru a evalua impactul pe care Directiva privind medierea, transpusă și aplicată de către statele membre, l-a avut asupra cetățenilor și întreprinderilor de la intrarea în vigoare, precum și pentru a formula recomandări concrete.

Raport referitor la aplicarea Directivei 2008/52/CE privind medierea se bazează pe informațiile culese din diferite surse, printre care:

  • o compilație de analize aprofundate din 2016 realizată de Departamentul Tematic C, cu ocazia unui atelier al Comisiei pentru afaceri juridice pe tema aplicării Directivei privind medierea, care a avut loc la 29 noiembrie 2016;
  • o evaluare din 2016 a implementării la nivel european, realizată de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European, referitoare la aplicarea Directivei privind medierea în statele membre începând din 2008;
  • Raportul Comisiei din 2016 către Parlamentul European, Consiliu și Comitetul Economic și Social privind aplicarea Directivei 2008/52/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă și comercială;
  • un studiu realizat în 2013 cu privire la aplicarea Directivei privind medierea, realizat pentru Comisie și actualizat în 2016.

Redăm mai jos conținutul integral al acestui dcument, astfel cum a fost furnizat de către Consiliul de Mediere.

Proiect de raport referitor la punerea în aplicare a Directivei nr. 2008/52/CE (Directiva privind medierea) was last modified: aprilie 7th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter