Radu Marinescu: Pârghia fundamentală este legea, în modul cum este reglementată activitatea profesională

2 Iun 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 361

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Bună ziua, d-le avocat, cu ce impresii la sfârșitul acestei conferințe despre independența avocaților, având în vedere că dumneavoastră sunteți și membru al FBE, activați în această organizație?

Radu Marinescu: Bună ziua. Cu impresii foarte bune și cu speranța unei colaborări foarte bune în continuare cu Federația Barourilor Europene. Am avut două zile foarte interesante și benefice pentru avocatură aici, la Craiova. În prima zi am avut o ședință a Comisiei pentru Barourile din Est a Federației Barourilor Europene, în care Baroul Dolj este membru și a cărei președinție sperăm să o preluăm de anul viitor. Sunt probleme care sunt comune avocaturii în spațiul estic; sunt probleme pe care le-au ridicat colegii noștri care au venit din toate țările. După cum ați văzut, e o participare foarte amplă, de care s-a bucurat acest eveniment și evenimentul de astăzi, de altfel. Avocați din Republica Moldova, din Serbia, din Grecia și avocați din restul Europei.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Nicolae Cîrstea: După experiențele împărtășite de colegii noștri din Europa de Est cum se situează România? Am văzut extreme în această zonă a independenței avocaților – Albania, s-a vorbit, de asemenea, despre Turcia. Cum se situează România la nivelul protecției independenței avocaților sau chiar al independenței mai largi a avocaților?

Radu Marinescu: Din punctul meu de vedere România se situează într-o situație mult mai bună decât cea reflectată de colegii din Serbia, de exemplu, sau din Republica Moldova, chiar și cei din Bulgaria. Sigur că și la noi mai sunt încă foarte multe chestiuni de făcut. Independența avocaților poate suferă în anumite chestiuni care țin de protecția relației cu clientul…

Nicolae Cîrstea: Pentru că vorbeați de experiența României, care sunt pârghiile prin care se protejează această independență a avocaților în România cel mai bine? Legislația, colaborarea permanentă cu autoritățile? Sau alte pârghii de care ar trebui să vă folosiți dumneavoastră ca profesie?

Radu Marinescu: În principal, eu cred că pârghia fundamentală este legea, în modul cum este reglementată activitatea profesională. Bineînțeles că și activitățile noastre cu autoritățile sunt importante. În principal este rolul avocatului să știe cum să-și desfășoare activitatea, astfel încât să își salvgardeze independența și să își asigure o relație corectă și instituțională cu toți cei implicați în activitatea judiciară. Eu cred că un eveniment ca acesta, o astfel de conferință, astfel de întâlniri ale instructorilor Federației Barourilor Europene sunt foarte importante pentru a atinge acest obiectiv, al unei mai bune definiri și valorificări a conținutului independenței profesiei de avocat.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc și vă doresc succes!

Radu Marinescu: Vă mulțumesc și eu. Asemenea!

Radu Marinescu: Pârghia fundamentală este legea, în modul cum este reglementată activitatea profesională was last modified: iunie 2nd, 2017 by Radu Marinescu

Recomandări

Despre autor:

Radu Marinescu

Radu Marinescu

Este avocat în Baroul Dolj.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter