Ministerul Public. Raportul de activitate pe anul 2016

8 Mar 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 239

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Marți, 7 martie 2017, ora 11:00, la Institutul Național de Statistică, a avut loc prezentarea Raportului de activitate a Ministerului Public pe anul 2016.

La eveniment au participat procurori cu funcții de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Națională Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, precum și procurori cu funcții de conducere ai unităților de parchet din teritoriu, se arată în comunicatul Ministerului Public privind această întâlnire.

Raportul Ministerului Public a fost publicat la aceeași dată pe site-ul instituției.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Domnul judecător Danileț a extras câteva date de interes pentru public din care rezultă că au fost trimiși în judecată mai mulți infractori ca anul precedent și a crescut numărul infractorilor minori; sunt mai multe infracțiuni comise contra persoanei (scad omorurile, cresc violurile, crește violența contra familiei) și mai puține contra patrimoniului. Furtul și violențele fizice rămân în topul infracțiunilor.

Astfel, anul trecut au fost soluționate 1,7 milioane cauze; dintre acestea, 32% au primit soluție: o jumătate de milion prin netrimitere în judecată, 48.000 prin trimitere în judecată. 588.986 cauze au autor necunoscut, iar dintre acestea 542 sunt pentru omor.

Au fost achitați anul trecut 809 inculpați, din care 30 fuseseră arestați preventiv (3 trimiși în judecată de DNA, 10 de DIICOT).

Cu privire la infracțiuni, Ministerul Public a remarcat că a crescut cu 150 numărul infracțiunilor îndreptate împotriva persoanei, în timp ce cele împotriva patrimoniului au scăzut cu 500.

Domnul Danileț remarcă și faptul că violența în familie este în creștere, numărul de inculpați trimiși în judecată fiind de 1.467, iar numărul de victime este de 1.822 (cele mai multe sunt din Bacău, Botoșani, Iași), din care 932 sunt minori.

 

Ministerul Public. Raportul de activitate pe anul 2016 was last modified: martie 8th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter