Remaniere guvernamentală

10 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 230

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Știrea care deschide Revista de astăzi este legată de remanierea Guvernului Tudose.

Adevărul scrie: „În afară de Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și de Viorel Ilie, miniștrii cu probleme penale din Guvern, pe lista de remanieri a premierul Mihai Tudose mai sunt Răzvan Cuc (Transporturi) și Florian Bodog (Sănătate). Ministrul Educației, Liviu Pop, în ciuda gafelor monumentale, ar putea rămâne în continuare în Executiv, au declarat surse politice pentru «Adevărul»”.

Și pentru că vorbim despre Guvernul Tudose, ar trebui să menționăm și o știre Mediafax despre programul Start Up Nation: „Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, luni, la Târgu Mureș, că circa 10.500 de planuri de afaceri, din cele 20.000 depuse în cadrul programului Start-Up Nation, vor intra în finanțare”.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

„Au fost verificate până acum, până undeva la 8.000 de planuri de afaceri. Ne dorim să terminăm verificarea și semnarea tuturor acordurilor acum că avem undă verde și pe fondurile europene, în maximum două săptămâni. Și vă spun lucrul acesta pentru că nu e un secret, eu cred că până undeva la 10.500 vor intra în finanțare, după care se va epuiza bugetul. Noi nu o să mai mergem cu verificări până la 20.000, că nu are niciun sens. În clipa în care se epuizează bugetul o să vedem pe parcurs dacă există firme care au renunțat sau care nu mai vor să continue dintr-un motiv sau altul, pentru că totuși sunt foarte multe, se poate întâmpla ceva la 10.000 de firme, atunci ne vom asigura că următorii de pe listă vor intra. Dar lucrul acesta trebuie să se realizeze în următoarele două săptămâni”, a spus ministrul Laufer, scrie Mediafax.

Ar mai fi de adăugat că, prin Programul Start-up Nation, IMM-urile urmează să primească de la stat ajutor nerambursabil de până la 200.000 de lei. Laufer face 10.000 de români fericiți.

Sau, am putea să spunem că 10.000 de români se aruncă în economia reală. Ce îi așteaptă aici, aflăm de la economiștii germani, care nu văd un viitor prea bun pentru Europa.

„Datoriile globale și împrumuturile instabile ar putea arunca lumea într-o nouă criză financiară, a avertizat ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schäuble, într-un interviu publicat, duminică, de Financial Times, citat de Politico.eu”, scrie Mediafax.

„«Economiștii din întreaga lume sunt îngrijorați de riscurile crescute generate de acumularea de lichidități și de creșterea datoriei publice și private. Și eu sunt îngrijorat de acest aspect», a declarat Schäuble. Ministrul german al Finanțelor a avertizat asupra formării unor noi bule de piață, alimentate de banii pompați în economie de băncile centrale. De asemenea, Schäuble a atras atenția asupra deficiențelor zonei euro, din moment ce băncile se luptă să facă față creditelor neperformante”, mai arată Mediafax.

Legile justiției se discută și la Palatul Victoria.

„Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seară, că, în opinia sa, legile Justiției ar trebui trimise direct Parlamentului, pentru consultări și dezbateri în comisii”, notează News.ro.

Inspecția Judiciară, subiect al unor dezbateri aprinse din societatea românească, este comentată și de premierul Tudose.

„În mod normal, Inspecția Juridică ar trebui să fie un organism independent. Numai că cine îi numește? Și atunci, poate apărea subordonarea. Poate veni cineva cu o soluție. Trebuie și un anumit control apoi – dacă oamenii ăia superbi care sunt puși o iau razna? O soluție…. am vorbit cu domnul Toader să încercăm să imaginăm o dublă cheie, să nu fie doar mâna cuiva, ci și a altcuiva, iar dacă ambele decid că lucrurile au luat-o razna, să poată interveni. Teoretic, încă legile justiției nu sunt la Guvern, așteaptă niște avize, Comisia de la Veneția se întrunește parcă abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul și-o asumă”, a spus premierul Tudose, potrivit jurnaliștilor de la News.ro.

Răspunderea magistraților este un alt subiect abordat de premier.

„Nu în ideea de a le pune hăț, dar un pic de responsabilitate trebuie. Nu să facem un căpăstru. Luăm la întâmplare un magistrat, când numără spețele în zeci, sute de dosare, e o problemă, nu poți să faci asta fără să faci o greșeală”, a mai comentat șeful Guvernului, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Remaniere guvernamentală was last modified: octombrie 10th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter