Respect pentru profesorii noștri, respect pentru profesia aleasă! Ediția a II-a

1 oct. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 892

Despre

  • Utilizarea operelor care încalcă dreptul de autor în domeniul juridic
  • Cărți gratuite din zona legilor și a codurilor adnotate
  • Parteneriat cu facultățile de Drept din Hexagon

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Anul 2014 a marcat prima ediție a campaniei derulate sub titlul pe care îl poartă acest editorial.

De când fenomenul fotocopierii cărților juridice a explodat, a fost prima dezbatere publică care s-a făcut în legătură cu această situație permanentizată în proximitatea facultăților de Drept, și nu numai, care încalcă dreptul de autor în domeniul juridic. Principalul canal care a promovat și s-a implicat susținut în derularea acestui proiect a fost juridice.ro, care a constituit și „terenul” pe care s-a dezbătut intens, cu argumente de ambele părți; e vorba despre editori și profesori, pe de o parte, și  utilizatorii operelor elaborate în domeniul juridic, pe de altă parte. Discuțiile au fost deschise, colegiale, în cea mai mare parte. Au existat și victime colaterale, dar și accente mai mult sau mai puțin academice, dar, pentru acest prim pas care a pus în discuție publică această situație, demersul cred că a fost unul reușit.

Campania, derulată de colegii noștri de la juridice.ro sub titlul STUDENȚII LA DREPT NU AU VOIE SĂ FURE are, după știința mea,  una dintre cele mai vizualizate pagini ale site-ului.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Având în vedere că fenomenul s-a perpetuat, am decis să reluăm și anul acesta campania inițiată anul trecut sub același slogan, conștienți fiind că rezolvarea acestei probleme nu poate fi una imediată, ci, din contră, este una de durată. Numai conștientizând fiecare dintre noi, editori și autori, pe de o parte, și utilizatori ai operelor din domeniul juridic, pe de altă parte, amploarea fenomenului și situația în care ne regăsim, putem, încet-încet, să găsim soluțiile cele mai potrivite.

Ujmag.ro, susținut de Editura Universul Juridic, și în parteneriat cu facultățile de Drept din Hexagon, și având ca principal partener media și susținător juridice.ro, a decis să repună în dezbatere publică această situație și să sprijine achiziția operelor originale din domeniul juridic, punând la dispoziția cumpărătorilor noștri cărți gratuite din zona legilor și a codurilor adnotate care vor însoți achiziția de opere originale de pe ujmag.ro. Acestea din urmă vor avea, la rându-le, prețuri speciale, mai mici decât prețul de copertă.

Sperăm că acest sprijin pe care îl oferim cumpărătorilor de cărți/exemplare originale să fie un avantaj pentru această piață și să determine achiziția într-un număr mai mare a acestora. Nu trebuie uitat că în spatele unei cărți stau mulți ani de cercetare științifică, de studiu și aprofundare a materiei într-un domeniu – cel juridic – care este unul extrem de dinamic.

Mulțumesc pe această cale decanilor facultăților de Drept din Hexagon, juridice.ro, autorilor de carte juridică pentru sprijinirea și susținerea acestui demers.

Nicolae Cîrstea

Respect pentru profesorii noștri, respect pentru profesia aleasă! Ediția a II-a was last modified: octombrie 25th, 2017 by Nicolae Cîrstea

Recomandări

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC, PRO UNIVERSITARIA, EDITURA NEVERLAND şi al ujmag.ro. În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter