Respingere acord de recunoaştere a vinovăţiei. Trimitere a cauzei la procuror în vederea continuării urmăririi penale (Art. 485 NCP)

29 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 372
  • Cod de procedură penală: art. 480
  • Cod de procedură penală: art. 481
  • Cod de procedură penală: art. 482
  • Cod de procedură penală: art. 485
  • Cod penal: art. 5

Judecătorul care a exercitat funcția de judecată în primă instanță în raport cu soluțiile impuse de art. 485 C. pr. pen. a respins acordul de recunoaștere a vinovăției și a trimis dosarul la procuror în vederea continuării urmăririi penale, apreciind, în mod just, că potrivit art. 5 C. pen. trebuia stabilită legea mai favorabilă aplicabilă inculpatului în mod global, ceea ce în cauză nu s-a făcut întrucât încadrarea juridică a fost dată potrivit Codului penal, iar felul, cuantumul și forma de executare a pedepsei au fost convenite potrivit Codului penal de la 1969. Chiar dacă strict formal soluția de respingere a acordului s-a făcut potrivit art. 485 alin. (1) lit. b) C. pr. pen., deși condițiile prev. de art. 480-482 C. pr. pen. sunt îndeplinite în cauză, Curtea apreciază că prin trimiterea cauzei la procuror inculpatul are posibilitatea să convină un nou acord de recunoaștere a vinovăției care să respecte principiul prev. de art. 5 C. pen. urmând ca, după aceea, instanța de fond să fie din nou învestită.

(C. Ap. București, S. I pen., dec. pen. nr. 913/A din 29 august 2014)


 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Respingere acord de recunoaștere a vinovăției. Trimitere a cauzei la procuror în vederea continuării urmăririi penale (Art. 485 NCP) was last modified: februarie 29th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter