Cea de-a doua Reuniune a Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială din anul 2016

11 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 607

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada 6-7 octombrie 2016 a avut loc la Murighiol cea de-a doua reuniune a Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială, a anunțat Ministerul Justiției. Reuniunea a fost organizată cu sprijinul judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța, membri ai Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială, în colaborare cu Ministerul Justiției – Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară.

La reuniune au participat membrii Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială și reprezentanți din cadrul Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Oficiului Național al Registrului Comerțului și Centrului European al Consumatorilor din România (ECC – România).

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cu această ocazie, a fost lansat cel de-al doilea Buletin al Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială. Acesta conține, în rezumat și comentate, hotărârile Curții de Justiție a UE pronunțate în mai multe domenii: competența jurisdicțională și procedura de exequatur în materie civilă și comercială, comunicarea actelor și obținerea probelor, competența jurisdicțională și procedura de exequatur în materie matrimonială, răspundere părintească și obligații de întreținere, somația europeană de plată, titlul executoriu european, obligațiile (ne) contractuale, insolvența. Buletinul cuprinde și  un material dedicat transmiterii/ primirii actelor judiciare și  extrajudiciare în străinătate.

Pe agendă au mai fost incluse: pregătirea lansării celui de-al treilea Buletin al Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială, precum și activitatea Rețelei Judiciare Europene în materie civilă și comercială în 2016.

Totodată, au fost prezentate noutățile legislative la nivelul UE în domeniul simplificării acceptării anumitor documente oficiale, precum și instrumente ale UE aflate în curs de negociere (competența, recunoașterea și executarea hotărârilor în materia dreptului familiei). Au fost prezentate cele mai relevante și recente hotărâri ale CJUE pronunțate în domeniu.

Reprezentanții Uniunii Notarilor Publici și Oficiului Național al Registrului Comerțului au prezentat aspecte practice referitoare la aplicarea Regulamentului privind succesiunile, precum și stadiul interconectării registrelor comerțului din statele membre ale UE, prin portalul e-Justice, în cadrul măsurilor de transpunere a Directivei 2012/17/UE.

Reprezentantul ECC- România a prezentat cazuri practice de soluționare a unor situații cu element de extraneitate în care sunt implicați consumatorii.

Rolul Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială este de a facilita cooperarea judiciară în materie civilă și comercială și accesul efectiv la justiție, prin acțiuni de informare cu privire la aplicarea instrumentelor UE și internaționale.

Activitățile Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială constau în facilitarea aplicării corecte a procedurilor cu element de extraneitate. în aplicarea instrumentelor de drept internațional privat sau atunci când nu este aplicabil niciun instrument al UE sau instrument internațional.

Activitățile Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială constau în special în  deblocarea cererilor de cooperare judiciară internațională în materie civilă și comercială și obținerea informațiilor cu privire la conținutul legii străine.

Cea de-a doua Reuniune a Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială din anul 2016 was last modified: octombrie 11th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter