Ziua Legii dării în plată

25 oct. 2016
6 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 56 voturi, medie: 3,17 din 5 (6 votes, average: 3,17 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 825

Despre

  • Curtea Constituțională ia în discuție neconstituționalitatea Legii dării în plată
  • Noul proiect de lege al asigurărilor
  • DNA face noi recrutări de procurori – termen limită de înscriere: 17 noiembrie

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ziua Legii dării în plată

Este marți și este Ziua Europeană a Justiției. O zi așteptată cu sufletul la gură de de mii de românii cu datorii la bănci. Azi, la aniversare, când la Bruxelles se suflă în lumânărelele de pe tortul justiției europene, la București, Curtea Constituțională ia în discuție neconstituționalitatea Legii dării în plată. O  decizie dificilă, cu impact major pentru datornici. O decizie așteptată cu interes de conducerea B.N.R., de acționarii străini ai băncilor, dar și de analiștii economici.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Deocamdată, încă de săptămâna trecută Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a transmis Parlamentului României că, în cazul imobilelor care intră sub incidența Legii dării în plată, tariful de intabulare va fi plătit de către viitorul proprietar (adică de câtre bancă) și nu de către debitor. Astfel, debitorii primesc o nouă facilitate, pe lângă scutirea de la plata impozitului la momentul transferul de proprietate și reducerea onorariilor notarilor cu 50%.

Cum s-ar spune, vești bune, pentru datornici! Deocamdată, este 1-0 pentru românii împovărați de credite în războiul cu băncile.

Azi vom ști scorul final.

Așa cum anticipam, noul proiect de lege al asigurărilor intră în prime-time, devenind tema favorită a talk-show-urilor de pe micile ecrane. Și pentru ca tabloul crizei să fie complet, potrivit Agerpress, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), unul dintre patronatele din transporturi a anunțat, luni dimineață, că va organiza în 2 noiembrie, în fața Guvernului, un miting la care vor fi aduse 6.000 de autovehicule. Șoferii ies în stradă. Cine le va urma? 

Potrivit juridice.ro, un alt proiect de lege intră în dezbatere publică – Proiectul de Ordin privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003 Ministrul Sănătății. Cu siguranță și în cazul noului act normativ, reacțiile nu se vor lăsa așteptate.

Începe un sezon dificil pentru guvernul Cioloș, cu numeroase proteste în stradă, care vin mănușă partidelor înscrise în cursa electorală.

Și pentru că aminteam de premierul Cioloș, ieri liderul PNL, Alina Gorghiu a anunțat, că va propune în Biroul Politic Național ca Dacian Cioloș să fie candidatul partidului pentru funcția de premier. Este știrea momentului,  prezentă în toate buletinele de știri și pe prima pagină a ziarelor de azi. Premierul Cioloș devine astfel stindardul PNL în noua campanie electorală, deși sâmbătă, potrivit cotidianului Adevărul, aceelași premier refuzase să discute cu manifestanții unioniști, arătând că nu dorește să intre în dezbateri electorale. Motivația domniei sale: guvernul actual mai are doar două luni până la alegeri și nu ar fi putut vorbi despre ceea ce se va întâmpla după parlamentare. Iată că ieri, liderul PNL a dat aripi guvernului Cioloș 1. Vom avea un guvern Cioloș 2, care să se așeze la masa discuțiilor cu manifestanții unioniști, după alegeri? Rămâne de văzut… și de votat.

Prin politica românească bate vântul rece al audierilor la DNA, de care nu este scutit niciun partid, fapt ce ne arată că România se schimbă. Audierile ocupă coloane întregi în majoritatea publicațiilor on-line, știrile bombă de ieri au devenit între timp cotidianul firesc de azi.

Și pentru că ne-am referit la forța DNA, portalul universuljuridic anunță că DNA face noi recrutări de procurori – termen limită de înscriere: 17 noiembrie. Ziariștii prezintă lista completă a posturilor vacante și modul de desfășurare a interviului de angajare.

România merge înainte! Bunăoară la Timișoara, avocații din Barou, nu numai că își aleg decanul în noiembrie, pe 11, dar  sunt deja cu gândul la Sărbători.  Avocații din Timiș, copiii, nepoții și finii acestora  strâng rândurile pe 24 octombrie, la sediul Facultății de Drept, într-un cor ce va munci din greu, o lună de zile, pentru un debut extraordinar în decembrie, cu un Concert de Crăciun, organizat în parteneriat cu Fundația United Way – Biroul Timișoara. Donațiile colectate cu ocazia Concertului de Crăciun vor fi direcționate prin intermediul Fundației United Way – Biroul Timișoara către copiii nevoiași cărora le lipsesc hrana caldă, adăpostul și cele necesare studiului.

„Curge” normalitate de la Timișoara, că doar nu degeaba, Banatul e fruncea!  Și e aproape decembrie, când ne-am luat porția de libertate, tot de la Timișoara.

Bună dimineața!

Ziua Legii dării în plată was last modified: octombrie 31st, 2016 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter