Ziua demisiilor

27 oct. 2016
6 voturi, medie: 3,33 din 56 voturi, medie: 3,33 din 56 voturi, medie: 3,33 din 56 voturi, medie: 3,33 din 56 voturi, medie: 3,33 din 5 (6 votes, average: 3,33 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1099

Ziua demisiilor

Despre

  • Judecătorul Horațius Dumbravă a demisionat din CSM
  • PNL cere demisia lui Mişu Negriţoiu şi a întregii conduceri ASF
  • CCR va dezbate din nou sesizarea referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex
  • Legea dării în plată, după decizia CCR din 25 octombrie 2016
  • Ieşirea în spaţiu a astronauţilor de pe Stația ISS NASA

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ziua demisiilor

Fără îndoială, știrile zilei vin de la CSM.

Potrivit DC News, judecătorul Horațius Dumbravă a demisionat din CSM cu doar două luni înainte ca actualul CSM să își termine mandatul. Aceeași agenție notează că „magistratul nu a făcut publice până în momentul de față motivele gestului său. Demisia va fi discutată în ședința de joi, 27 octombrie 2016”.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Demisia magistratului se pare că nu i-a luat prin surprindere pe magistrații din AMR și UNJR. Iată cum debutează scrisoarea acestora: „Stimați Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, în urma vehiculării în presă a faptului că membrii CSM, Horațius Dumbravă și Cristi Danileț, vor candida pentru ocuparea funcției de director al Institutului Național al Magistraturii, respectiv pentru aceea de formator cu normă întreagă la disciplina etică și deontologie profesională în cadrul INM, Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România va solicita prin prezenta amânarea procedurii de numire în funcțiile menționate, până la instalarea în funcție a noului Consiliu Superior al Magistraturii […]”.

Demisia judecătorului Horațius Dumbravă confirmă parțial informațiile la care făceau referire magistrații. Textul integral al scrisorii îl puteți citi pe portalul Universul Juridic.

Și, pentru că vorbim de demisii, academicianul Viorel Barbu a declarat agenției HotNewsnu va reveni la conducerea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, de unde a demisionat în urmă cu două săptămâni, deși consideră „o veste excelentă” decizia de neconstituționalitate a Legii de adoptare a O.U.G. privind plagiatele.

PNL cere demisia lui Mișu Negrițoiu și a întregii conduceri ASF. În acest sens, a depus o solicitare în Parlament, anunță agenția HotNews, cererea venind după ce transportatorii anunțaseră zile trecute proteste de stradă.

Și Guvernul se laudă azi cu o demisie, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și-a anunțat demisia pe Facebook – notează Agenția națională de știri Agerpress. O demisie, posibil motivată de o candidatură pe listele USR.

Aceeași agenție anunță că CCR va dezbate din nou sesizarea referitoare la recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex. Dacă ar fi să enumerăm: Legea dării în plată, Legea plagiatelor,  căsătoriile între persoanele de aceelași sex…putem spune că a fost o săptămână plină pentru Curte, cu decizii, care probabil în următoarele săptămâni vor fi analizate în detaliu, atât de publicațiile românești, cât și de cele internaționale.

Despre legea dării în plată, după Decizia CCR din 25 octombrie 2016s-a discutat ieri și în emisiunea Legal Point. Realizatorii emisiunii, Cornel Dărvășan și Nicolae Cîrstea au avut ca invitat pe doamna prof. univ. dr. av. Marieta Avram, Senior Partner la STOICA&Asociații. Emisiunea poate fi urmărită integral pe portalul Universul Juridic.

DC News scrie și despre un eveniment tragic, marcarea împlinirii a unui an de la tragedia Colectiv printr-un marș tăcut, un marș care va porni de la Universitate și va avea ca punct final clubul Colectiv.

În final, vorbim despre o premieră facebook. Ieri cetățenii planetei au putut urmări în direct, pe facebook, imagini de la ieșirea în spațiu a astronauților de pe Stația ISS NASA. Transmisia a avut peste 24 de milioane de vizualizări.

Bună dimineață!

Ziua demisiilor was last modified: octombrie 31st, 2016 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter