România, altă ţară după vizita preşedintelui Iohannis în SUA

14 iun. 2017
2 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 5 (2 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 330

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

România stă cu sufletul la gură. Rămâne sau nu Grindeanu premier? La această întrebare cu siguranță vom afla răspunsul în cursul serii.

Deocamdată, premierul Grindeanu spune că nu i s-a cerut direct demisia.

„Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, într-o discuție informală cu jurnaliști, că nu i s-a cerut în mod direct demisia de către liderul PSD, Liviu Dragnea, ci voalat, însă alții i-au cerut acest lucru în mod direct. Totodată, premierul a afirmat că nu va demisiona și că se așteaptă la „o execuție publică”. La această oră, premierul are întâlniri la Palatul Victoria, înainte de ședința Comitetului Executiv al partidului, cu liderii unor organizații județene social-democrate”, notează News.ro.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Și tot News.ro prezintă un punct de vedere al fostului vicepremier Daniel Constantin, care spune că demiterea lui Grindeanu ar putea oferi președintelui Iohannis șansa să numească un premier din afara coaliției PSD-ALDE.

„Fostul vicepremier Daniel Constantin a scris miercuri, pe Facebook, că dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, face „eroarea majoră” de a-l demite pe premierul Sorin Grindeanu, președintele Klaus Iohannis are toate motive să nu mai numească un premier din rândul social-democraților”, scrie News.ro.

News.ro scrie astăzi despre o ultimă decizie a CCR, care obligă, sub sancțiune penală, prezența cetățenilor în fața comisiilor parlamentare de anchetă.

Curtea Constituțională a respins azi, ca neîntemeiată sesizarea PNL de neconstituționalitate a prevederilor din Statutul deputaților și senatorilor prin care a devenit obligatorie prezentarea persoanelor citate în fața comisiilor parlamentare de anchetă.

News.ro menționează: „Parlamentul a adoptat, pe 9 mai, proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea articolului 9 al Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului. Astfel, în vederea audierii, Comisia de anchetă parlamentară poate cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau în cadrul celorlalte organe ale administrației publice și care poate avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului. Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în fața comisiei de anchetă parlamentară. În cazul refuzului nemotivat de a răspunde solicitărilor comisiei, aceasta poate propune sesizarea conducătorului autorității sau instituției unde desfășoară activitatea persoana citată sau poate propune sesizarea organelor de urmărire penală”.

Vizita președintelui Iohannis în SUA a fost un success sunt de părere majoritatea analiștilor.

După această vizită, potrivit Cotidianul avem o „Primă mișcare economică după vizita lui Iohannis în SUA”.

„La doar câteva zile după vizita de lucru a președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite, un vicepreședinte al producătorului american de elicoptere Bell Helicopter, Richard Harris, a venit la București și a avansat ipoteza că România va deveni prima țară care ar putea produce în următorii 4-5 ani elicoptere de atac. Potrivit acestuia, detaliile vor fi stabilite în timp util, dar decizia va trebui luată la nivel guvernamental, în contextul în care discuțiile dintre președintele american Donald Trump și cel român, Klaus Iohannis, sunt esențiale pentru definirea cadrului general al parteneriatului dintre Statele Unite și România. Venirea Bell Helicopter în România presupune o concurență serioasă pentru compania franco-germană Airbus Helicopters care deja a ridicat la Ghimbav o unitate de producție pentru elicopterul H215. De altfel, fabrica de lângă Brașov a fost inaugurată de fostul președinte francez, Francois Hollande, iar primul aparat va gata, conform oficialilor, în 2019”, scriu jurnaliștii de la Cotidianul.

Un alt ministru dintr-o țară NATO ne-a vizitat azi. „Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, efectuează o vizită în România miercuri și joi, pe agendă aflându-se întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu și cu omologul său român, Gabriel Leș, și participarea la un exercițiu militar demonstrativ la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu”, scrie Agerpres.

România devine pe zi ce trece un partener foarte serios al UE și NATO, în timp ce Grupul de la Vișegrad a intrat în dispută cu UE pe tema emigranților.

„Comisia Europeană a decis să-și schimbe abordarea în relația cu țările Grupului de la Visegrad (Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia), state care se opun sistemului cotelor obligatorii de imigranți, acuzate de limitarea independenței justiției (Polonia), de acțiuni împotriva ONG-urilor (Ungaria). Comisia de la Bruxelles va decide inițierea procedurii pentru încălcarea tratatelor împotriva Poloniei, Ungariei și Cehiei, spun diplomați europeni”, scrie Cotidianul.

Viktor Orban este cel mai radical dintre liderii țărilor amintite.

„Luni, vorbind în fața Parlamentului, premierul Viktor Orban a declarat că „Bruxelles-ul s-a aliat pe față cu teroriștii”, odată ce insistă pentru relocarea imigranților. „Să nu riscăm viitorul Ungariei de dragul unor utopii precum Statele Unite ale Europei, societatea civilă sau oricare altele”, a spus Orban”, mai notează Cotidianul.

Seară frumoasă! 

România, altă țară după vizita președintelui Iohannis în SUA was last modified: iunie 14th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter