Românii din Italia, jigniţi de un politician italian din Mişcarea Cinci Stele

5 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 213

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Capital scrie azi despre o nouă taxă de mediu, care ar putea aduce fonduri importante la bugetul statului. Deocamdată, vorbim despre un proiect de lege, care ar trebui să fie votat de Parlament.

„Ministerul Mediului vrea să introducă o taxă de 1% din valoarea oricărei investiții pentru evaluarea impactului proiectelor publice sau private asupra mediului. Proiectul de lege nu specifică clar pentru ce proiecte se percepe această taxă, însă se spune că autoritățile publice pentru protecția mediului vor percepe banii la emiterea acordului de mediu, deci se poate concluziona că doar pentru proiectele care au nevoie de acord de mediu – cele complexe”, notează Capital.

Prescrierea faptelor de care fuseseră acuzați șapte foști miniștri în Dosarul „Microsoft 1” a determinat, vineri, o primă reacție a procurorului-șef DNA, Codruța Kovesi.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Potrivit News.ro, procurorul-șef DNA „a declarat, la Digi 24, că DNA a cerut aviz de urmărire penală pentru miniștri, în dosarul Microsoft, pentru că procurorul de caz a considerat că termenul de prescripție se calculează de la data efectuăriii ultimelor plăți și el nu era împlinit, iar practica judiciară era contradictorie, a intervenit un nou Cod penal în 2014 și discuția despre legea penală mai favorabilă”.

„Kovesi a precizat că modul în care se calculează termenul de prescripție a unui dosar este strict responsabilitatea procurorului de caz, respectiv Mihaiela Iorga, și că, atunci când a constatat situația, a sesizat Inspecția Judiciară, ea neavând alte pârghii în astfel de situații. (…) Kovesi a mai spus că în cele patru dosare Microsoft au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența întregului prejudiciu – 62,5 milioane de euro și 22 de milioane de dolari”, mai scrie News.ro.

De altfel, procurorul-șef DNA a acordat și un interviu la Euronews, despre modificările legilor justiției, după cum relatează Realitatea.Net.

„Dacă ne referim la cele mai recente proiecte de lege, amendamente la legislația privind sistemul judiciar sau privind Codul penal și Codul de procedură penală, vor avea un efect foarte grav asupra activității noastre. Nu vom mai putea ancheta faptele de corupție la fel de eficient ca acum”, declară procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru Euronews, scrie Realitatea.Net.

Șefa DNA atrage atenția și asupra faptului că modificările vor face imposibilă organizarea de flagrante.

„«Acesta este motivul pentru care, în prezent, încearcă să schimbe legea: nu pentru a avea o lege bună, nu pentru a avea o lege eficientă, ci pentru a încerca să ne oprească investigațiile», spune șefa DNA”, la Euronews, mai scrie Realitatea.Net.

Presa scrie azi despre avocații români de la Casa de avocatură Zamfirescu Racoți & Partners, care au câștigat un proces pentru România, la Paris.

„Compania petrolieră americană Chevron va plăti Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) suma de 73.450.000 de dolari, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fără respectarea obligațiilor financiare prevăzute de Legea petrolului. Decizia aparține Curții Internaționale de Arbitraj de pe lângă Camera Internațională de Comerț de la Paris (ICC Paris), cea mai importantă instituție de arbitraj comercial internațional, care a fost solicitată să se pronunțe în litigiul dintre Chevron și ANRM. (…) În procesul de soluționare a litigiului cu Chevron, ANRM a fost reprezentată de Casa de avocatură Zamfirescu Racoți & Partners, specializată în servicii de consultanță în domeniul afacerilor și de reprezentare în soluționarea litigiilor”, scrie Cotidianul.

Cotidianul mai arată că, „potrivit deciziei, compania Chevron este obligat să plătească ANRM suma de 73.450.000 de dolari, la care se adaugă dobânda legală stabilită la nivelul ratei de referință a BNR + 8%, calculată începând cu data de 23.10.2014, până la data plății integrale, precum și cheltuielile arbitrale suportate de ANRM”.

Românii din Italia sunt scandalizați de declarațiile politicianului Emmanuel Dessi, care, pe o rețea de socializare, s-a lăudat că a bătut români și că îi place să bată români.

„Federația Asociațiilor de Români din Europa, FADERE, a trimis duminică, o scrisoare Mișcării Cinci Stele (M5S, anti-sistem, fondată de comediantul Beppe Grillo – n.r.) din Italia, în care a cerut retragerea sprijinului politic lui Emmanuel Dessi, candidat la postul de senator în viitorul legislativ, după ce politicianul italian a făcut declarații jignitoare la adresa românilor”, scrie DCNews

„Reamintim că peste un milion de români au ales să locuiască în Italia, iar o bună parte dintre ei au dublă cetățenie și, prin aceasta, au drept de vot și pentru alegerile generale din Italia”, menționează FADERE în comunicatul citat de DCNews.

În finalul Revistei, scriem despre Turcia, care spune răspicat că dorește să devină membru UE.

„Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a respins orice altă opțiune în afara aderării la Uniunea Europeană, respingând propunerea franceză de «parteneriat» cu blocul comunitar, într-un interviu publicat duminică, în cotidianul italian La Stampa, transmite AFP”, citată de DCNews.

Seară frumoasă!

Românii din Italia, jigniți de un politician italian din Mișcarea Cinci Stele was last modified: februarie 5th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter