S-ar putea crea o rețea de procurori și polițiști specializați în combaterea criminalității mediului, precum și unele complete specializate

26 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 619
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către domnul prof. univ. dr. Constantin Duvac:

O idee care se cristalizează și este susținută și de co-organizatorii acestui eveniment, Institutul de Cercetări Juridice, este crearea unei incriminări cadru, după modelul legislației penale spaniole, care să fie poziționată, sistematizată în Codul penal, în Partea specială și care să ofere o protecție graduală, din punct de vedere al severității, în raport de consecințele produse, în esență, oricărei atingeri a mediului. Aici ar trebui să ne hotărâm, pe partea de penal substanțial și, desigur, pe partea de procedură penală, în ce măsură crearea unor structuri specializate se impune în vederea realizării unei represiuni mai eficiente a acestui gen de fapte.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Au fost amintite unele posibile soluții și de domnul procuror general, și de reprezentantul ministerului de resort, astfel încât prin bună-voința autorităților s-ar putea crea, cum avem, de pildă, în materia proprietății intelectuale, și o rețea de procurori și polițiști specializați în combaterea criminalității mediului, sau împotriva mediului, precum și unele complete specializate.

E de reflectat, vom vedea în ce măsură și experții străini, pentru că au o expertiză mai mare decât a noastră în această privință, vor opta pentru una sau alta dintre soluții, însă la finele zilei de vineri vom afla, cu certitudine, poziția Asociației Internaționale de Drept Penal.

S-ar putea crea o rețea de procurori și polițiști specializați în combaterea criminalității mediului, precum și unele complete specializate was last modified: mai 26th, 2016 by Constantin Duvac

Despre autor:

Constantin Duvac

Constantin Duvac

Este director general al Direcției Generale Audit Intern din cadrul M.A.I, cercetător asociat în cadrul Departamentului de drept public „Vintilă Dongoroz”, Institutul de cercetări juridice „Acad. Andrei Rădulescu”, prof. univ. dr., avocat și președintele Asociației Române de Științe Penale.

Abonează-te la newsletter