Şcolile doctorale, evaluate de experţii desemnaţi de Banca Mondială

20 Noi 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 195

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

România va avea rachete sol-aer Patriot și acest sistem de rachete sol-aer va fi operațional în 2020, a anunțat azi Ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„Comisia pentru apărare din Senat a dat luni, în unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru înzestrarea Armatei, prin care se vor achiziționa șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot. Proiectul de lege al Guvernului pentru realizarea «Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol» aferentă programului de înzestrare esențial «Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)» a fost înregistrat la Senat pe 9 noiembrie, cu solicitarea de a fi dezbătut în procedură de urgență”, scrie azi Agerpres.

Modificările legilor justiției sunt subiect de discuție în cancelariile externe.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut în această săptămână o întrevedere cu ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, principala temă fiind recentul raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV)”, arată Agerpres.

Cotidianul scrie azi despre starea de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai.

Starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, dar Majestatea Sa continuă să se afle într-o «stare îngrijorătoare de sănătate», a anunțat duminică Casa Regală într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, medicii i-au administrat Majestății Sale medicamentație pentru ușurarea somnului și a respirației”, notează jurnaliștii de la Cotidianul.

Financial Times, citată de Agerpres, scrie azi despre viitoarele pensii ale salariaților din România.

„Aproximativ șapte milioane de angajați din România vor suferi o reducere semnificativă a pensiilor lor viitoare, în urma reformelor adoptate luna aceasta de Guvernul condus de premierul Mihai Tudose, informează Financial Times”, notează Agerpres.

„Potrivit publicației citate, România a decis să diminueze contribuțiile la fondurile private de pensii pentru că Executivul se străduiește să își respecte promisiunile ambițioase privind reduceri de taxe și majorări de salarii, fără însă a încălca limita de deficit bugetar impusă de UE, respectiv 3% din produsul intern brut. Potrivit legislației, românii cu vârsta sub 35 de ani direcționează o parte din contribuțiile sociale spre schemele de pensii private, care vor completa pensia de la stat. Însă, Guvernul de la București, a decis să reducă contribuțiile la Pilonul II de pensii private de la 5,1% până la 3,75% începând din 2018”, mai scrie Agerpres.

Liberalii au depus, luni, la Avocatul Poporului o cerere de sesizare a Curții Constituționale a României cu privire la excepția de neconstituționalitate a O.U.G. nr. 82/2017 referitoare la Pilonul II de pensii.

„«Prin încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale, prin încălcarea Constituției prin această ordonanță de urgență este afectat dreptul la proprietate, dreptul la pensie al angajaților în acest moment, prin reducerea contribuțiilor sociale la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75%, deci se taie, nu se dă. Iar la pensii, de asemenea, în loc să crească conform legii pensiilor la începutul lunii ianuarie, (…) se amână practic majorarea pensiilor la 1 iulie, crește doar cu 100 de lei, astfel pensionarii vor avea o creștere diminuată cu 30% anul viitor. De asemenea, indemnizația pentru mame, în loc să crească la peste 1.600 de lei prin această O.U.G., este limitată la 1.250 de lei. Deci această ordonanță (…) taie și nu dă», a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, după depunerea sesizării la Avocatul Poporului”, notează Agerpres.

Școlile doctorale din România vor trece, în viitor, prin filtrul experților desemnați de Banca Mondială.

„Toate cele 210 școli doctorale din România vor fi evaluate de către experți români și străini, selectați de către o structură a Băncii Mondiale care se ocupă de învățământul superior, verificările vizând atât calitatea conducătorilor de doctorat, cât și respectarea regulilor de etică, inclusiv cazurile de plagiat, a declarat, duminică, președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu. El a estimat că evaluarea fiecărei școli doctorale va costa între 10.000 și 15.000 de euro”, notează azi News.ro.

Actualitatea externă este deschisă de referendumul de la Chișinău pentru revocarea primarului Chirtoacă.

„Referendumul pentru revocarea primarului din Chișinău, Dorin Chirtoacă, a eșuat din cauza prezenței scăzute la vot, de 17,5%. Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puțin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot”, notează Adevărul.

În final, scriem despre războiul guvernului maghiar cu miliardarul american de origine maghiară George Soros.

„George Soros a criticat, luni, campania dusă de Guvernul de la Budapesta împotriva sa, afirmând că atacurile lansate de oficialii ungari conțin doar minciuni și distorsiuni, adăugând că această campanie a fost lansată pentru a crea falsa impresie a unui inamic extern, realtează site-ul Reuters”, citată de Mediafax.

„«Budapesta alimentează sentimentul antimusulman și folosește măsuri antisemite care amintesc de anii ’30», a precizat Soros”, mai scrie Mediafax.

„Guvernul condus de Viktor Orban menționa că Soros își dorește să amplaseze un milion de imigranți pe an în Europa, urmând ca aceștia să se stabilească în țările membre ale Uniunii Europene, iar pentru fiecare migrant să fie plătite mii de euro”, mai arată Mediafax.

Seară frumoasă!

Școlile doctorale, evaluate de experții desemnați de Banca Mondială was last modified: noiembrie 20th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter