Scrisoarea domnului judecător Cristi Danileț adresată avocaților – invitație de a sprijini concursul „Citizens of Tomorrow”

20 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 789

Despre

  • Susţinerea drepturilor copilului
  • Necesitatea educaţiei juridice de la o vârstă fragedă
  • Ziua Copilului, 1 iunie 2016

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul judecător Cristi Danileț trage un semnal de alarmă cu privire la delincvența juvenilă dar și cu privire la numărul mare al copiilor care cad victime ale infracțiunilor. În scopul susținerii drepturilor copilului și al promovării educației juridice de la o vârstă fragedă, asociația „Voci pentru Democrație și Justiție” (VeDem Just) va organiza evenimentul concurs „Citizens of Tomorrow” și avocații sunt invitați să sprijine acest proiect, anunță UNBR.

Redăm, în continuare conținutul scrisorii adresate avocaților de către dl. judecător Cristi Danileț:

Stimați colegi avocați,

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

De câțiva ani de zile sunt interesat de sistemul de educație din România. În calitate de judecător specializat în dosarele cu minori, am constatat o legătură directă între calitatea învățământului și cauzele judiciare cu minori din România.

Statistica pe care am alcătuit-o recent este de-a dreptul îngrijorătoare. Astfel, cu privire la victimele minore, zilnic este trimis în judecată câte un inculpat care omoară un copil; un altul care agresează sexual un minor; încă unul care fură bunuri de la un minor sau îl tâlhărește; avem aproximativ 200 de dosare cu minori care sunt loviți sau răniți fizic în fiecare an; câte unul este omorât în fiecare lună în bătaie. Cu privire la delincvenții minori, în fiecare zi sunt trimiși în judecată cinci minori pentru comiterea infracțiunilor de furt și doi minori pentru tâlhărie, încă unul care comite o lovire sau vătămare corporală simplă ori gravă ajunge în fața instanței;la fiecare trei zile încă un minor este adus în fața judecătorul pentru că a comis un act sexual cu privire la un alt minor sau pentru că a comis un viol, iar un alt minor este adus în fața judecătorului o dată la trei zile pentru că a omorât o altă persoană.

Încercăm să promovăm respectarea legii și protejarea copiilor în cadrul unui proiect național pe care l-am dezvoltat prin asociația pe care am înființat-o „Voci pentru Democrație și Justiție” (VeDem Just). Astfel, la sugestia și cu implicarea asociației Danube Youth Alliance vom organiza în acest an prima ediție a concursului „Citizens of Tomorrow”, singura de acest gen din Europa.

De Ziua Copilului, 1 iunie 2016, dorim să transmitem un puternic mesaj de susținere a drepturilor copilului și cu privire la necesitatea educației juridice de la o vârstă fragedă. Vom aduce la un loc, la una dintre facultățile de drept din București, elevi de la cele mai bune licee din București, profesori, magistrați și avocați, oameni politici, membri din asociații neguvernamentale și ambasadori. Evenimentul ca cuprinde:

1. finala dintre liceele bucureștene cu privire la cunoștințele de educație juridică dobândite în urma consultării manualului „Educație juridică pentru liceeni. Ghid practic despre drepturi și justiție”;

2. Lansarea versiunilor în limbile engleză, franceză și germană ale manualului;

3. Lansarea videoclipului „Stai că nu mai merge așa” al elevului Paul Mititelu, finalist la concursul „Mamaia copiilor”, produs de compozitorul Walter Dionisie;

4. Mesaje transmise de ministrul justiției, președintele instanței supreme și ministrul educației, care au confirmat deja participarea la eveniment.

Ne-ar face o mare onoare să vă alăturați nouă în eforturile de organizare ale acestui eveniment. Vă mulțumim pentru donațiile dvs pe care le puteți face în urma unei întâlniri cu reprezentanții celor două organizații sau online la datele de contact de AICI. Totodată, vă invităm să vă rezervați în agendă data de 1 iunie, orele 17-19 pentru a asista la concurs, și orele 19-20 pentru a participa la coctailul pe care îl vom oferi. Locul desfășurării: Aula Magna din cadrul Universității Titu Maiorescu din București, zona Timpuri Noi. Ne-ar bucura să confirmați participarea la datele de contact de mai jos, urmând ca ulterior să primiți și agenda completă a acestei manifestări”.

Cu mulțumiri,

În numele organizatorilor evenimentului,

Judecător Cristi Danileț,

Persoane de contact:

Lucian – Silviu Checheriță,                                              Eric Bartha,

Președinte VeDem Just                                                    Secretary – Youth Division

Nr. telefon: 0748 294 841                                                Nr. telefon: 0745 122 030

[email protected]                                                          [email protected]

Sursa informației

Scrisoarea domnului judecător Cristi Danileț adresată avocaților – invitație de a sprijini concursul „Citizens of Tomorrow” was last modified: mai 20th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter