Scrisoarea președintelui Consiliului Barourilor Europene, doamna Maria Slazak, adresată președinților barourilor membre, privind viitorul serviciilor juridice

1 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 613

Despre

  • CCBE a înființat un grup de lucru privind viitorul serviciilor juridice
  • Consecințe socio-economice al reprezentării non avocațiale în fața instanțelor de judecată
  • CCBE intenționează să organizeze o conferință majoră de o zi

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Stimate coleg,

Viitorul serviciilor juridice

Având în vedere numeroasele provocări cu care se confruntă profesia de avocat, Consiliului Barourilor Europene (CCBE) a înființat un grup de lucru privind viitorul serviciilor juridice. Grupul nostru de lucru este de părere că subiectul este de o mare importanță astfel încât ar trebui să discutăm anumite probleme direct cu dumneavoastră în calitate de președinte al unuia dintre barourile sau a unei societăți juridice membre CCBE.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

(1) Anexez un document de bază care explică unele dintre provocările pe care le-am identificat deja (Anexa 1). Printre principalii factori de schimbare se numără globalizarea și tehnologia. Am început analizând creșterea sectorului nereglementat, cum va avea impact asupra profesiei de avocat, precum și potențiale răspunsuri ale factorilor de reglementare.

(2) CCBE este conștient de faptul că o parte din barourile și societățile de avocatură membre au înființat comitete sau inițiative similare pentru a examina impactul provocărilor viitoare. În cazul în care baroul dumneavoastră a realizat acest lucru, atunci am fi interesați să aflăm informații despre acestea, și, în special am dori datele de contact ale persoanei responsabile. (Am luat legătura cu Asociația Barourilor Americane, care a înființat o Comisie cu privire la viitorul serviciilor juridice, și am trimis reprezentantul nostru la o conferință la începutul anului privind „inovarea în servicii juridice”.) Noi credem că o cooperare în ce privește evoluțiile viitoare este esențială.

(3) Suntem conștienți că un număr de barouri se confruntă sau s-au confruntat recent cu provocări de reglementare ce lezează independența și alte valori de bază ale profesiei juridice. Există documente care pot ajuta profesia de avocat european în campaniile noastre pentru a proteja valorile de bază, și am dori să vi le aducem la cunoștință. Există în special, două documente cheie: studiul Yarrow comandat de CCBE, și Raportul Economic de la Copenhaga, comandat de Baroul și Societatea Juridică din Danemarca; ambele documente arată importanța reglementării serviciilor juridice în funcție de creșterea economică.

(4) CCBE intenționează să organizeze o conferință majoră de o zi, cu privire la viitorul serviciilor juridice, anul viitor, corelată cu una dintre reuniunile noastre periodice.

În cadrul programului conferinței vor fi discutate patru teme principale: viitorul justiției / al e-justiției; viitorul serviciilor juridice; viitorul firmelor de avocatură; viitorul barourilor / societăților juridice. Veți fi invitați să participați la acest eveniment. Mai multe detalii vă vom transmite anul viitor.

Dacă aveți propuneri sau comentarii, ca răspuns la această scrisoare, sau pe tema viitorului serviciilor juridice, suntem interesați să le aflăm.

Cu stimă,

Maria Ślązak Președintele CCBE


Anexa I: Viitorul serviciilor juridice 

Anexa II: Consecințe socio-economice al reprezentării non avocațiale în fața instanțelor de judecată

Sursa informației este UNBR (www.unbr.ro).

👍Vezi și: Studiul „Viitorul serviciilor juridice” – Societatea de Drept din Anglia și Țara Galilor

Scrisoarea președintelui Consiliului Barourilor Europene, doamna Maria Slazak, adresată președinților barourilor membre, privind viitorul serviciilor juridice was last modified: martie 1st, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter