Ședință CCR din data de 4 decembrie, drept procesual penal

5 dec. 2014
1 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 5 (1 votes, average: 2,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 727

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Constituțională s-a reunit în data de 4 decembrie 2014, în ședință de judecată, pentru a începe dezbaterile referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 211-217 din Codul de procedură penală, în dosarul nr. 269D/2014.

Dispozițiile menționate au în vedere controlul judiciar, mai exact, condițiile generale care trebuie îndeplinite pentru luarea măsurii controlului judiciar de către procuror, de către judecătorul de drepturi și libertăți sau de către judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată și conținutul controlului judiciar.

Lista ședinței de judecată o găsiți aici.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că prevederile art. 211-217 din Codul de procedură penală sunt neconstituționale, încălcând art. 53 din Constituție.

Curtea a reținut că, deși noul Cod de procedură penală include printre măsurile preventive și controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune, acesta nu prevede pe ce durată de timp se pot lua aceste măsuri. Ținând cont de faptul că măsura preventivă implică restrângerea exercițiului unui drept fundamental, caracterul temporar al acestei măsuri este impus.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Curții Constituționale.

Ședință CCR din data de 4 decembrie, drept procesual penal was last modified: decembrie 11th, 2014 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter