[UPDATE: Consiliul de Mediere din România și cel din Republica Moldova – un nou protocol instituțional] Ședința Consiliului de Mediere și a Comisiei Permanente – noiembrie 2017

27 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 399

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 27 noiembrie 2017: Consiliul de Mediere din România și cel din Republica Moldova intră într-o nouă etapă de parteneriat

Potrivit unui comunicat din data de 24 noiembrie 2017, cu prilejul ședinței ordinare a lunii noiembrie, Consiliul de Mediere din România l-a avut oaspete pe domnul Andrei BĂLAN, Președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova, inițiativă aflată sub egida evenimentului intitulat Forumul Republica Moldova – România în domeniul justiției, Ediția a II-a, ce a avut loc în zilele de 23-24 noiembrie 2017, în București, sub președinția Ministerelor Justiției din cele două țări.

Vezi și Ministerul Justiției. Cea de-a II-a ediție a Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției (23-24 noiembrie 2017)

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cu acestă ocazie, între Consiliul de Mediere din România și cel din Republica Moldova, s-a semnat un nou protocol instituțional, ca parte a acțiunii de colaborare ce se desfășoară între 13 entități naționale din România, cu corespondentul lor din Republica Moldova.

Totodată, reprezentanții celor două instituții au susținut conferința de presă comună, momentul fiind preluat de reprezentanții mass-media acreditați la eveniment.

Reprezentanții Consiliului de Mediere din România, în asentiment fiind cu confrații din Republica Moldova, au convingerea că acest eveniment deschide orizontul unei noi etape de colaborare, etapă definitorie pentru viitorul profesiei de mediator de pe cele două maluri ale Prutului.

Sursa informației


Ministrul Justiției – „Mediatorii realizează un serviciu de interes public”.

De asemenea, potrivit unui comunicat din data de 27 noiembrie 2017, medierea și mediatorii dovedesc credibilitate și recunoaștere instituțională, aceste subiecte sociale fiind menționate – ca puncte de interes – pentru relația bilaterală dintre România și Republica Moldova.

Ministrul Justiției confirmă meritele avute de Consiliul de Mediere în furnizarea expertizei în domeniul elaborării și avizării legislației din domeniul medierii către Consiliul de Mediere din Republica Moldova. „Chiar dacă instituția medierii și Consiliul de Mediere nu fac parte din componența Ministerului de Justiție, acestea vor fi asociate la dezbateri, din partea României, la următorul Forum, întrucât mediatorii exercită un serviciu de interes public”.

Atașăm fragmentul discursului susținut de Ministrul Justiției, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, cu prilejul concluziilor Forumului Republica Moldova – România în domeniul Justiției, Ediția a II-a, ce a a vut loc zilele trecute, în Parlamentul României, astfel cum a fost publicat de către Consiliul de Mediere.

Sursa informației


Update 24 noiembrie 2017: Transmisiunea live a Ședinței Consiliului de Mediere și a Comisiei Permanente

Redăm mai jos transmisiunea live pusă la dispoziție de către Consiliul de Mediere.


Ședința Consiliului de Mediere și a Comisiei Permanente – noiembrie 2017

Potrivit unui comunicat din data de 20 noiembrie 2017, președintele Mugur Bogdan Mitroi anunță faptul că se convoacă la sediul Consiliului de Mediere:

Iședința Comisiei Permanente în ziua de vineri24 noiembrie 2017, ora 10.00 și

IIședința Consiliului de Mediere în ziua de vineri, 24 noiembrie 2017, ora 11.00.

Ordinea de zi:

1. Autorizări / Avizări;
2. Comisii de disciplină;
3. Semnarea protocolului de colaborare între Consiliul de Mediere din România și cel din Republica Moldova;
4. Diverse.

Eventualele completări la ordinea de zi se vor face până în data de 24 noiembrie 2017, ora 10.00.

De asemenea, Consiliul a mai anunțat că în scopul asigurării transparenței decizionale a membrilor Consiliului de Mediere, lucrările ședinței CM vor putea fi urmărite online prin accesarea adresei web: www.cmediere.ro/live.

Transmisia live a ședinței Consiliului de Mediere va fi disponibilă începând cu ora 11.00.

[UPDATE: Consiliul de Mediere din România și cel din Republica Moldova – un nou protocol instituțional] Ședința Consiliului de Mediere și a Comisiei Permanente – noiembrie 2017 was last modified: noiembrie 27th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter