Șefa Registrului Comerțului, Silvia Mihalcea, pusă în dificultate de Sebastian Bodu la Cluj

19 Mar 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 918
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Șefa Oficiului Național al Registrului Comerțului, Silvia Călin-Mihalcea, a primit o întrebare incomodă de la fostul șef ANAF, avocat Sebastian Bodu, la care a evitat să dea un răspuns punctual, relatează Clujust.ro.

colocviu 25 de ani de la legea societatilor (79) boduÎn cadrul colocviului organizat la Facultatea de Drept UBB Cluj cu ocazia a 25 de ani de la Legea societăților, Sebastian Bodu i-a cerut opinia șefei ONRC, Silvia Mihalcea, cu privire la compatibilitatea dintre art. 7 și art. 8 lit. c) din Legea societăților și art. 206 alin. (1) din noul Cod civil.

Art. 7 și art. 8 din Legea nr. 31/1990 arată ceea ce trebuie să cuprindă actul constitutiv al societății în nume colectiv, în comandită simplă sau cu răspundere limitată și cel al societății pe acțiuni sau în comandită pe acțiuni. Iar la lit. c) este precizat: „obiectul de activitate al societății, cu precizarea domeniului și a activității principale”.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Art. 206 din noul Cod civil se referă la conținutul capacității de folosință, iar alin. (1) arată că: „Persoana juridică poate avea orice drepturi și obligații civile, afară de acelea care, prin natura lor sau potrivit legii, nu pot aparține decât persoanei fizice”.

„Mai precis, acest articol elimină specializarea capacității de folosință la persoanele juridice cu scop lucrativ, păstrând-o doar la cele cu scop nelucrativ”, a precizat Bodu, după care a întrebat: „Cum vedeți compatibilitatea dintre aceste două articole, unul într-o lege specială, unul într-o lege generală, dar legea specială veche, iar legea generală nouă?”

Răspunsul Silviei Călin-Mihalcea: „Da, este o întrebare tehnică, punctuală și o să vă rog să-mi dați voie să nu răspund, întrucât poate la acest moment pe rolul vreuneia dintre registre din țară se poate afla o speță asemănătoare. N-aș vrea să discut soluțiile colegilor mei sau chiar să mă antepronunț. Aș vrea să-mi rezerv dreptul de a nu da un răspuns punctual la această întrebare. Mulțumesc”.

Silvia Mihalcea, fostă lideră a tinerilor din PSD, a fost pusă în funcție în 2012 de către fostul prim-ministru, Victor Ponta. Avocatul Sebastian Bodu a fost președintele ANAF, cu sprijinul PDL, partid din care face parte.

Șefa Registrului Comerțului, Silvia Mihalcea, pusă în dificultate de Sebastian Bodu la Cluj was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter