Seminar de pregătire cu tema „Procedura insolvenței – lege vs. practică judiciară”

28 nov. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 625

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Sâmbătă, 26 noiembrie, Hotel Orizont Cozia din Călimănești a găzduit seminarul de pregătire profesională cu tema “Procedura insolvenței – lege vs. practică judiciară”.

Evenimentul a fost organizat de Filiala UNPIR Gorj Vâlcea, Filiala UNPIR Mehedinți și Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență și s-a bucurat de o largă participare atât din rândul practicienilor în insolvență, cât și din acela al judecătorilor și funcționarilor publici.

Conferința a început cu un cuvânt de bun-venit ținut de doamna Maria Mariana Somnea, Președinta Filialei UNPIR Gorj-Vâlcea, după care s-a dat startul primului panel al conferinței, la care au participat Gheorghița Eftenoiu (judecător, președinte Secția a II-a civilă Tribunalul Gorj), Mădălina Vladu-Crevon (judecător, Secția a II-a civilă Tribunalul Gorj) și av. Adrian Clopotari (Baroul Cluj-Napoca, lector INPPI). Temele puse în dezbatere au fost Deschiderea procedurii insolvenței, cauza îngrădirii unor drepturi legitime și Considerații teoretice si practice cu privire la creanțe – Modalitați de înscriere, efecte.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

După o scurtă pauză a început cel de-al doilea panel, format din Stan Tîrnoveanu (prim-vicepreședinte UNPIR, lector INPPI),Adriana Violeta Nistor (practician în insolvență, lector INPPI) și Emanoil Ciobanu (practician în insolvență, lector INPPI), temele puse în discuție fiind Tratamentul unor contracte nenumite în cadrul procedurii insolvenței. Garanția de bună execuție, factoringul, girul biletelor la ordin, scrisoarea de garanție bancară, escrow account, Analiza de infracțiuni ce se pot săvârși în legătură cu insolvența/lichidarea unei societăți și Valorificarea bunurilor în procedura de insolvență.

În cadrul celui de-al treilea panel al întâlnirii s-au discutat probleme precum Aspecte particulare financiar contabile cu aplicabilitate în procedura insolvenței, Aspecte privind preluarea procentului de 2%, art.102 Statut UNPIR, Teoria formelor fără fond și nerespectarea dispozițiilor Art.106 alin.3 din Legea nr.85/2014 de către creditori și Aspecte de practică judiciară privind numirea și înlocuirea administratorului/lichidatorului judiciar. Prezentarea temelor a fost asigurată de Viorica Munteanu (practician în insolvență, membru CNC, lector INPPI), Virgil Frangu (practician în insolvență, membru CNC, lector INPPI) și Maria Mariana Somnea (practician în insolvență, președinte UNPIR Filiala Gorj-Vâlcea, lector INPPI).

Galerie foto

Seminar de pregătire cu tema „Procedura insolvenței – lege vs. practică judiciară” was last modified: noiembrie 28th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter