Seminar pentru magistrați în domeniul dreptului mediului – resursele de apă (Trier, Germania)

7 Dec 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 317

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Institutul Național al Magistraturii informează cu privire la organizarea seminarului „„How to Handle Court Proceedings Invoking Non-Compliance With Eu Water Law” în zilele de 22-24 februarie 2017, la Academy of European Law (ERA) – Trier (Germania).

Descriere

Seminarul își propune să ofere participanților o prezentare generală a legislației UE în domeniul dreptului mediului, urmând a fi discutate aspecte privind managementul resurselor de apă, Directiva-cadru privind apa 2000/60/EC, hotărârile CJUE în domeniu (C-525/12, C-461/13, C-346/14, C-41/10, etc.), Directiva privind tratarea apelor urbane reziduale, Directiva privind calitatea apei pentru scăldat, Directiva privind nitrații, Directiva privind apa potabilă, etc.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Seminarul se desfășoară în limba engleză.

Finanțare

Nu se va percepe taxă de participare. Cheltuielile aferente transportului vor fi rambursate în limita a 400 euro (inclusiv costuri taxi), fiind necesară transmiterea către ERA a documentelor de transport în original (bilete avion, tichete îmbarcare, bilete tren, bon taxi etc). Organizatorii vor acoperi în mod direct costurile aferente a cel mult 3 nopți de cazare (numai la hotelul recomandat de ERA). De asemenea, vor fi asigurate 2 mese de prânz și 5 pauze de cafea. Precizăm că orice alte costuri ocazionate de participarea la seminar nu pot fi suportate de INM. Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul ERA.

Cui se adresează

Seminarul se adresează în special judecătorilor care au în competență soluționarea cauzelor în materia dreptului administrativ și procurorilor.

Număr de locuri

Organizatorii nu au specificat un numar-limita de locuri pentru magistrații din România. INM va alcătui și o listă de rezervă, la care se va apela în situația renunțării celor selectați, precum și în situația în care INM primește mai multe locuri datorită renunțărilor din partea participanților din alte state.

Documente necesare pentru înscriere

  • CV actualizat-cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
  • scrisoare de intenție – limba română;
  • certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
  • formularul de înscriere completat;
  • avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected]

Termen înscriere: 14 decembrie 2016 (inclusiv).

Criterii de selecție

INM va efectua selecția inițială a candidaților români în funcție de următoarele criterii:

  • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internațională;
  • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii engleze, atestate, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și/sau cu vechime mai mare în profesie.

Selecția INM conferă magistraților selectați doar o vocație de participare la seminar, urmând ca participarea efectivă să fie determinată în urma deciziei organizatorilor.

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport) numai după primirea invitației din partea ERA, cu respectarea condițiilor administrative și financiare specificate în documentele anexate corespondenței ERA.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate sunt obligate să transmită INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluțiile relevate precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului

Persoana de contact

Persoana de contact pentru acest program este d-na Maria DRAGU, expert INM, tel. 021/40 76 238, [email protected].

Consultați și:

Sursa informației

Seminar pentru magistrați în domeniul dreptului mediului – resursele de apă (Trier, Germania) was last modified: decembrie 7th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter