[UPDATE: Burse suplimentare] INM anunță seminarul EJTN „EU Environmental law” (12-13 iunie 2017, Trier, Germania)

19 iul. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 610

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 19 iulie 2017: burse suplimentare Catalog EJTN 2017

INM a emis un comunicat în data de 18 iulie 2017 prin care anunță bursele suplimentare pentru Catalog EJTN 2017.

EJTN oferă INM 7 burse suplimentare constând în rambursarea cheltuielilor ocazionate de participare. INM a selectat din Catalogul general EJTN aferent anului 2017 următoarele seminarii pentru obținerea acestor burse:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Sursa informației


 Update 6 martie 2017: Rezultatele selecției

Potrivit comunicatului din data de 3 martie 2017, ca urmare a anunțului publicat pe pagina web a Institutului Național al Magistraturii (în continuare, INM) la data de 16 februarie 2017, privind declanșarea procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema EU Environmental Law”, organizat la Trier, Germania, în perioada 12-13 iunie 2017, au fost depuse șase candidaturi, toate în termen.

În urma aplicării criteriilor sus-menționate, a fost selectat în vederea participării la lucrările seminarului, domnul magistrat: Jelea Dinu – Tribunalul Vrancea;

În ipoteza suplimentării numărului de locuri alocat României, INM va propune participarea următorului magistrat: Popa Georgeta Laura – Curtea de Apel Brașov.

O singură candidatură nu a fost însoțită de avizul prevăzut de art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13 martie 2014. Candidatura care nu a fost însoțită de aviz nu a putut fi luată în considerare în cadrul procedurii de selecție.

Pentru mai multe detalii referitoare la procedura și criteriile de selecție consultați anunțul oficial pus la dispoziție de INM.


INM anunță seminarul EJTN „EU Environmental law” (12-13 iunie 2017, Trier, Germania)

Conform comunicatului din data de 17 februarie 2017, Institutul Național al Magistraturii anunță seminarul „EU Environmental law” desfășurat în perioada 12-13 iunie 2017, la Trier, Germania.

Organizatorul acestui program este Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), iar limba în care se desfășoară este limba engleză.

Seminarul durează o zi și jumătate și cuprinde trei sesiuni de câte o jumătate de zi. Participanții la seminar vor urma în prealabil un curs on-line de formare cu privire la principiile și izvoarele Dreptului mediului în UE și timpul din cursul seminarului va fi dedicat discutării unor cazuri particulare din domeniu.

Prezentările vor fi susținute de reputați experți străini, iar formatul seminarului va îmbina prezentările cu aspecte practice care să permită o mai bună cunoaștere a legislației europene în materie și să favorizeze schimbul de bune practici între participanți.

Detalii privind seminarul pot fi obținute pe pagina web a EJTN.

EJTN rambursează participanților costurile de transport (în limita a 400 Euro) și acordă diurnă pentru acoperirea costurilor aferente cazării și meselor.

Conform regulilor financiare ale EJTN, diurnele vor fi acordate pentru fiecare din zilele seminarului și pentru noaptea de dinaintea seminarului (dacă se justifică). Pentru ultima zi a seminarului se acordă 50% din cuantumul diurnei, aceeași regulă aplicându-se și seminariilor cu durata de 1 zi. O diurnă completă poate fi plătită pentru ultima zi a seminarului/seminar de 1 zi dacă participantul demonstrează că nu există un mijloc de transport disponibil pentru retur în acea zi. De asemenea, în situația în care organizatorii acoperă costurile aferente meselor  sau orice alte cheltuieli sunt plătite sau oferite de organizatori, diurna se reduce proporțional.

Costul total eligibil pentru un drum dus-întors (în care sosirea are loc în după-amiaza/seara anterioară primei zile a seminarului, iar plecarea în ultima zi a seminarului, după finalizarea lucrărilor) este de maxim 400 €. Orice depășire a acestei sume va fi suportată de participant.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul EJTN.

Evenimentul se adresează judecătorilor și procurorilor fiind disponibile 1-2 locuri.

Documente necesare pentru înscriere

  • CV actualizat-cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
  • scrisoare de intenție – limba română;
  • certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
  • avizul colegiului de conducere al instanței la care magistratul își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției în care judecătorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția d-nei Ruxandra Elena Stan.

Termenul limită pentru înscriere este 23 februarie 2017.

Criterii de selecție

INM va efectua selecția participanților în funcție de următoarele criterii:

  • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • neparticiparea recentă la forme de pregătire internațională;
  • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii străine în care se defășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și /sau cu vechime mai mare în profesie.

Persoana de contact pentru acest program este d-na Ruxandra Elena STAN, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, Departamentul de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.243.

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport, rezervarea hotelului etc.) numai după primirea invitației oficiale din partea EJTN, cu respectarea condițiilor administrative și financiare specificate în documentele anexate corespondenței EJTN.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului de pregătire, participanții pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute și soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

[UPDATE: Burse suplimentare] INM anunță seminarul EJTN „EU Environmental law” (12-13 iunie 2017, Trier, Germania) was last modified: iulie 19th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter