Sorin Grindeanu: Obiectivul Guvernului este îndeplinirea angajamentelor asumate, astfel încât MCV să poată fi ridicat înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE

21 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 597

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului transmis de Guvern, premierul Sorin Grindeanu a avut  o întrevedere cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene la Palatul Victoria.

Discuțiile au vizat problematica Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), absorbția fondurilor europene și alte dosare de actualitate de pe agenda europeană. Premierul Sorin Grindeanu a declarat că ,,Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc este să finalizăm MCV înainte ca România să preia președinția Consiliului UE. Este o chestiune de prestigiu și mândrie la care țin foarte mult”.

Prioritățile menționate în acest sens de premierul Sorin Grindeanu și de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în cursul întrevederii cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sunt:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

– punerea în acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale;
– asigurarea deplinului respect pentru drepturile fundamentale;
– garantarea eficienței;
– predictibilității și calității actului de justiției;
– apropierea justiției de cetățean.

A fost detaliată situația din penitenciare și măsurile pe care Guvernul le are în vedere în perioada imediat următoare pentru găsirea unor soluții privind îmbunănățirea condițiilor de detenție, s-a discutat despre menținerea deficitului bugetar în limita de 3% din PIB, dar și continuarea politicilor sociale ale Guvernului.

Șeful Executivului a menționat că toate demersurile Executivului se vor face pe bază de dialog, transparență și consultare, astfel încât să fie susținute atât de sistemul de justiție din România, cât și de societate în integralitate.

Sorin Grindeanu: Obiectivul Guvernului este îndeplinirea angajamentelor asumate, astfel încât MCV să poată fi ridicat înainte ca România să preia președinția Consiliului UE was last modified: aprilie 21st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter