Stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale (Legea nr. 271/2015)

19 nov. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 625

Despre

  • M. Of. nr. 842 din 12 noiembrie 2015
  • Legea nr. 271/2015
  • Stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativSumar
Legea nr. 271/2015
(M. Of. nr. 842 din 12 noiembrie 2015)
Stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcționalității instituțiilor și autorităților publice centrale și locale

 

În M. Of. nr. 842 din 12 noiembrie 2015, s-a publicat Legea nr. 271/2015 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcționalității instituțiilor și autorităților publice centrale și locale.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Art. 1 Legea nr. 271/2015

Potrivit art. 1, prevederile respectivei legi se aplică următoarelor instituții și autorități publice centrale și locale:

a) ministere;

b) instituții și autorități publice aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor, indiferent de modul de finanțare;

c) instituții și autorități publice finanțate integral sau parțial din bugetul asigurărilor sociale de stat și/sau din bugetele fondurilor speciale;

d) instituții publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 2 Legea nr. 271/2015

Art. 2 dispune faptul că începând cu data intrării în vigoare a respectivei legi, instituțiile publice locale pot ocupa posturile vacante, în condițiile legii, în limita numărului maxim de posturi stabilit potrivit prevederilor O.U.G. nr. 63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 13/2011, cu modificările și completările ulterioare, și cu condiția încadrării în plafonul cheltuielilor de personal și al cheltuielilor de personal aprobate prin buget.

Potrivit alineatului următor, începând cu data intrării în vigoare a respectivei legi, instituțiile și autoritățile administrației publice, altele decât cele prevăzute la alin. (1), pot ocupa posturile vacante, în limita numărului maxim de posturi aprobat prin actele normative de stabilire a acestora, cu condiția încadrării în plafonul cheltuielilor de personal și al cheltuielilor de personal aprobate prin bugetul acestora.

 

Stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcționalității instituțiilor și autorităților publice centrale și locale (Legea nr. 271/2015) was last modified: noiembrie 18th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter