Start pentru Guvernul Dăncilă

29 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 257

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Miniștrii Guvernului Dăncilă au primit azi, în Parlament, avize pozitive, iar votul pentru învestirea noului Executiv se anunța, încă de la primele ore ale dimineții, ca fiind unul fără emoții, în condițiile în care UDMR a anunțat că „mai dă o șansă coaliției PSD-ALDE”. De la ora 15.00, premierul Viorica Dăncilă a prezentat programul de guvernare în fața plenului. Despre noul program al coaliției, scrie Adevărul.

„Noul Executiv are de îndeplinit planuri mai îndrăznețe decât cele două Guverne precedente. Printre acestea, reducerea TVA la 18%, din 2019, impozitul zero pentru venitul medicilor, introducerea impozitului pe venitul global și majorarea salariului minim cu 100 de lei pe an. Guvernările PSD și ALDE au adus creștere economică și bunăstare în rândul cetățenilor. Creșterea economică din 2017, de aproximativ 7%, este o dovadă vie în acest sens”, scrie Adevărul.

Autorii programului susțin, potrivit Adevărul că: „În 2017 ne-am respectat angajamentele față de cei care ne-au votat și, implicit, au avut încredere în programul de guvernare propus. Ne-am angajat că vom duce creșterea economică în buzunarul românilor și am reușit asta – puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu a fost mai mare cu 14% față de 2016, iar puterea de cumpărare a pensiei medii de asigurări sociale de stat a crescut cu 9% față de aceeași perioadă”.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

O știre care vine de la Comisia Europeană pare să umfle pânzele noului Executiv. Noul premier, Viorica Dăncilă, a promis azi, în Parlament, că se va renunța la celebrul Formular 600.

„Viorica Dăncilă face declarații în Parlament. Promite 350 de kilometri de autostradă și un salariu minim net de 300 de euro, dar și creșterea pensiilor și eliminarea inechităților printr-o nouă lege a pensiilor. Aceasta a mai promis că nu va introduce nicio taxă nouă în România. «Săptămâna aceasta vom renunța la Formularul 600», a mai promis Viorica Dăncilă”, scrie DCNews.ro

Viorica Dăncilă a făcut și un apel la Opoziție: să se renunțe la „gesturile de spectacol ieftin” și să coopereze, să aibă un dialog civilizat cu Puterea și să existe consens în plan extern, între politicienii români, indiferent de partid.

„Comisia Europeană a aprobat României suma de 800 de milioane de euro pentru finalizarea unor lucrări începute în perioada 2007-2013. Este vorba despre zece proiecte din domeniile transport, managementul deșeurilor, infrastructura de apă și prevenirea dezastrelor naturale”, scrie News.ro.

Și pentru că vorbim despre programe de infrastructură, menționăm o știre Agerpres despre noul aeroport de la Ghimbav-Brașov.

„Președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Veștea, a declarat luni, într-o conferință de presă, că un număr de șase firme au depus oferte pentru lucrările de realizare a căilor de rulare, balizaj și realizarea rețelelor de canalizare pluvială și drenaj, la aeroportul internațional Brașov-Ghimbav”, menționează Agerpres.

„«Practic, încă de acum două săptămâni am deschis ofertele, au participat șase firme, suntem în procedura de evaluare. Această etapă este una preliminară și sperăm ca în lunile martie-aprilie, dacă nu sunt contestații, să continuăm lucrările la aeroportul internațional Brașov-Ghimbav, la căile de rulare, balizaj, realizarea rețelelor de canalizare pluvială și balizaj. Lucrările de canalizare trebuie urgent făcute, pentru a nu exista problema la pista deja construită. De asemenea, în urma tuturor analizelor făcute, am luat decizia de a accesa un credit de 200 de milioane de lei, din care 45 de milioane de lei să-i folosim pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene, iar suma de 155 de milioane de lei va fi direcționată către finalizarea aeroportului», a explicat președintele Consiliului Județean”, scrie Agerpres.

Sistemul judiciar din România este, și astăzi, în atenția mass-media.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu Agerpres, referitor la statul paralel.

„Întrebată despre acuzațiile referitoare la un stat paralel, care ar influența sau împiedica anumite decizii politice, inclusiv prin acțiunile unor procurori, din care ar face parte, Kovesi a subliniat că «există interese paralele».«Există interesul paralel al celor care au comis fapte penale și au prăduit bugetul de stat. Deci, dacă vorbim de interese paralele, acestea sunt interese paralele ale celor care au prejudiciat și au prăduit bugetul de stat», a punctat șefa DNA”, arată Agerpres.

Presa scrie azi și despre un bilanț al aplicării Legii nr. 169/2017, Legea recursului compensatoriu.

„Din totalul celor 4.458 de persoane, care au beneficiat de măsurile compensatorii prevăzute de Legea nr. 169/2017, ponderea celor care au recidivat se situează sub pragul de 1%, informează luni un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Potrivit sursei citate, în perioada 19 octombrie 2017 – 26 ianuarie 2018, din unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost puse în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea nr. 169/2017, 1.031 de persoane, fiind admisă, de către instanțele de judecată competente, liberarea condiționată pentru 3.427 de persoane”, notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Start pentru Guvernul Dăncilă was last modified: ianuarie 29th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter