Statutul inspectorului de muncă – PROIECT

19 aug. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 696

Despre

  • Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
  • Proiect de lege
  • 12 august

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 12 august 2016, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a supus dezbaterii publice Proiectul de lege privind Statutul inspectorului de muncă.

Potrivit proiectului de lege, Statutul inspectorului de muncă, denumit în continuare Statut, stabilește cadrul legal necesar creării, în condițiile legii, a unui corp de inspectori de muncă stabil, profesionist, eficient și imparțial.

Statutul reglementează:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

a. funcțiile publice specifice din structura aparatului propriu al Inspecției Muncii și din inspectoratele teritoriale de muncă;
b. competența teritorială a inspectorului de muncă;
c. aspecte specifice cu privire la pregătirea și formarea continuă a inspectorului de muncă;
d. drepturile, obligațiile și îndatoririle specifice ale inspectorului de muncă;
e. drepturile compensatorii acordate inspectorului de muncă, pentru complexitatea activităților desfășurate și riscurile specifice la care sunt expuși și care nu pot fi cuantificate, diminuate sau înlăturate;
f. protecția inspectorului de muncă.

Expunerea de motive referitoare la acest proiect poate fi consultată aici.

Sursa informației

Statutul inspectorului de muncă – PROIECT was last modified: august 19th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter