Recomandări
-
Există, firește, și colegi care au criticat stabilirea acestor onorarii minimale și în special faptul că există o ușoară contradicție între caracterul lor de recomandare stabilit prin lege si, respectiv, cel obligatoriu stabilit prin Hotararea Consiliului UNBR
-
Lansarea volumelor „Noul Cod de procedură civilă comentat şi adnotat”. Vol. I şi II
-
Trebuie să comunicăm mult mai bine către exterior, să explicăm ce înseamnă profesia de practician în insolvență, care sunt problemele, care sunt drepturile, care sunt obligațiile noastre
Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!
Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!
Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!
Ștefan Deaconu: Mulțumesc foarte mult, în numele dlui președinte Daraban – din păcate e plecat din țară, așa fac oamenii de afaceri. E o recunoaștere, cred, pentru munca de echipă pe care dânsul o face la Camera de Comerț și Industrie a României și cred că face ceea ce trebuie să facă, să pună oamenii de afaceri în dialog cu instituțiile statului și cu decidenții din această țară. Mediul de afaceri e motorul economiei naționale și merită o atenție deosebită, mă bucur că i-ați acordat această atenție. Chiar vorbeam, ieri, cu un director de companie internațională – întrebându-mă ce fac, i-am zis, ca în mod normal, bine, și răspunsul lui a fost: Păi nici nu s-ar putea să nu faceți bine voi, avocații, pentru că în România nu poți să faci o afacere dacă n-ai avocați lângă tine. Asta de ce? Pentru că legile sunt atât de interpretabile, încât, dacă nu ai omul potrivit care să-ți dea sfatul potrivit, ai probleme mai târziu.
Tema discuției de astăzi, referitoare la Ziua Justiției, a fost Codurile și constituționalitatea lor, și mă gândeam, venind încoace, m-am uitat rapid la ultimii cinci ani de zile și am văzut că s-au pronunțat 44 de decizii de neconstituționalitate a Codului de procedură penală, vreo 15 decizii de neconstituționalitate a Codului penal, vreo 8 decizii de neconstituționalitate a Codului de procedură civilă, iar în ultimii 5 ani nu mai puțin de peste 200 de decizii de neconstituționalitate a tuturor legilor din România. Și asta m-a făcut să cred că problema principală în România este calitatea legislației, și nu codurile în principal. Deci aici ar trebui făcut mai mult: să ai o legislație clară, previzibilă și predictibilă.
Vă mulțumesc foarte mult. Mult succes în tot ceea ce faceți!