Ştiri banale

5 mai 2017
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 695

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Se vorbește și se scrie mult în presa românească despre justiție, despre politicieni și despre corupție. Dar oamenii sunt mult mai preocupați de lucruri mai simple, de pâinea lor, de viitorul copiilor lor, de taxele și impozitele pe care le vor plăti, de asigurarea automobilului, de rovignetă… Ne oprim azi la aceste știri, aparent banale.

„Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu susține eliminarea venitului minim garantat, însă vrea ca persoanele care sunt apte și primesc acești bani să și muncească pentru ei”, scrie Economica.net.

Și pentru că vorbim despre bani, tot Economica.net anunță că: „Puterea de cumpărare” pe credit a scăzut cu circa 20% în șase luni, dar cererea de credite este în creștere”.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Românii se gândesc de două ori înainte de a accesa un credit de consum. Experiențele anterioare nu se uită ușor.

O veste bună pentru cei cu credite și datorii vine de la Cotidianul: „ANAF nu mai poate popri în proporție de 100% conturile de pensii și salarii al românilor pentru recuperarea obligațiilor fiscale, fiind limitată la o sumă de maxim 30% din veniturile încasate, potrivit Legii nr. 82/2017, adoptată de Parlament și publicată în 2 mai în Monitorul Oficial, care modifică O.U.G. nr. 24/2016”.

Cotidianul mai notează: „Ca organ al statului, Fiscul poate popri în continuare, în limita a 30%, salarii și pensii fără o decizie în instanță, spre deosebire de bănci sau recuperatori, care nu pot efectua popriri fără decizia judecătorească la mână. De asemenea, dacă în contul de pensie ori salariu se varsă și alte tipuri de venituri, acestea pot fi reținute 100% până la concurența obligațiilor fiscale. În toate actele de executare silită trebuie să se indice titlul executoriu și să se arate natura și cuantumul debitului ce face obiectul executării”, se mai arată în textul de lege publicat în Monitorul Oficial”.

Un comunicat remis azi Agerpres anunță că: „Patronatele din transporturile rutiere, respectiv UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM și ARTRI, solicită Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA, în condițiile în care o nouă lege în acest domeniu nu este încă în vigoare”.

Agerpres mai scrie azi: „Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea unei legi care vizează indemnizațiile acordate veteranilor, invalizilor și văduvelor de război”.

„Drepturile bănești acordate în temeiul Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, cu modificările și completările ulterioare, al Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare și al Legii nr. 49/1999 privind pensiile IOVR, cu modificările și completările ulterioare, și plătite prin casele de pensii/casele de pensii sectoriale nu se au în vedere la acordarea indemnizației sociale pentru pensionari reglementată de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare”, prevede legea”, explică Agerpres.

Seară frumoasă!

Știri banale was last modified: mai 5th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter