Studiul „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate din infracţiuni”

16 oct. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 697

Despre

  • Respingerea Proiectului de Lege privind înființarea Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Sechestrate
  • Structura pe capitole a studiului
  • Studiul este disponibil în limba română și limba engleza
  • Centrul de Resurse Juridice

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Centrul de Resurse Juridice a publicat în format electronic, în limba română și engleză, studiul „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate din infracțiuni”. Lansarea online a acestei publicații are loc într-un context politic nefavorabil inițiativelor de reformă a recuperării creanțelor din infracțiuni. Senatul a respins proiectul de lege privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate ce conținea, în forma adoptată de Comisia Juridică a Senatului, prevederi importante privind reutilizarea socială a bunurilor confiscate din infracțiuni. CRJ și ONG-urile din coaliția „Inițiativa pentru reutilizare” vor continua demersurile de advocacy la Camera Deputaților, care, speră coaliția, va adopta o formulă transparentă și eficace de reutilizare socială a bunurilor confiscate din infracțiuni.

Studiul identifică modalitățile în care politica de reutilizare socială poate fi adoptată și în România, în acord cu recomandările Directivei 2014/42/UE și cu bunele practici dezvoltate la nivel european (studii de caz din Italia și Spania fiind prezentate la finalul documentului). Analiza cuprinde variantele și recomandările dezvoltate de coaliția „Inițiativa pentru reutilizare”, un grup de 35 de organizații neguvernamentale din România, active în domeniul social și civic.

Structura

Capitolul 2 oferă definiția reutilizării sociale, capitolul 3 descrie cadrul legal european în privința reutilizării sociale, capitolele 4-8 prezintă aranjamentele juridice în materia reutilizării sociale din Italia, Spania, Franța, alte state membre ale UE și România, capitolul 9 sumarizează rezultatele monitorizării procesului recuperării creanțelor din infracțiuni din România, în capitolul 10 este elaborată o prognoză a ratei de confiscare, în timp ce, în cadrul capitolului 11 sunt discutate alternativele de politici publice pentru reglementarea reutilizării sociale în România, iar în cadrul capitolului 12 este avansat un plan de advocacy. Ultimul capitol este dedicat concluziilor și recomandărilor.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Studiul este realizat în cadrul proiectului „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

• „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate din infracțiuni” – limba română

• „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate din infracțiuni” – limba engleză

Sursa informației este anunțul publicat de CRJ (www.crj.ro).

👍Vezi și: Amicus curiae în sprijinul excepției de neconstituționalitate a O.U.G. nr. 7/2015. Respingerea de către Senat a Proiectului de Lege privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate

Studiul „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate din infracțiuni” was last modified: octombrie 15th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter