Subiectele abordate în cadrul întâlnirii reprezentanților UNBR și ai Baroului București cu experții Comisiei Europene din cadrul MCV

21 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 438

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

La data de 15 septembrie 2015 a avut loc, la București, întâlnirea reprezentanților UNBR și ai Baroului București cu experții Comisiei Europene, aflați în misiune de evaluare a progreselor înregistrate de România în domeniile reformei justiției și luptei împotriva corupției, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), potrivit anunțului UNBR.

Din partea Uniunii au participat av. dr. Gheorghe Florea, Președinte UNBR, av. dr. Petruț Ciobanu, Vicepreședinte UNBR și domnul av. Ion Dragne, Decan al Baroului București.

Au fost abordate, cu precădere, următoarele subiecte:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
  1. • Practica în domeniul aplicării noilor coduri, cu precădere cel de procedură penală, unde Curtea Constituțională a invalidat o serie de articole care încalcă dreptul la un proces echitabil în componentele sale privind contradictorialitatea, oralitatea și egalitatea armelor;
  2. • Relația avocaților cu sistemul judiciar și cu alte profesii juridice și conexe;
  3. • Cadrul legislativ, transparența, accesibilitatea și unitatea jurisprudenței, dificultăți apărute în practică;
  4. • Aspecte legate de practica neunitară;
  5. • Accesul la justiție și provocările pe care le înfruntă avocații în practica apărării în cadrul procesului penal și civil;
  6. • Integritatea membrilor barourilor ;
  7. • Cazurile de corupție și cele de incompatibilitate.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții UNBR au subliniat aspectele legate de erodarea dreptului la apărare, arătând că nu se poate vorbi de progrese în domeniul justiției numai sub aspect cantitativ, în funcție de numărul de dosare, ci și sub aspect calitativ, ceea ce implică întărirea garanțiilor apărării. În acest context, s-a învederat necesitatea îmbunătățirii cadrului legislativ existent referitor la garantarea dreptului la apărare și a dreptului la un proces echitabil.

Consultați sursa informației, anunțul UNBR (www.unbr.ro).

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii reprezentanților UNBR și ai Baroului București cu experții Comisiei Europene din cadrul MCV was last modified: septembrie 21st, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter