Surprizele premierului Tudose

20 iul. 2017
4 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 5 (4 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 352

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ziua de azi ar putea fi considerată una a surprizelor pentru bugetari.

TVR anunță azi o decizie importantă a guvernului: „Guvernul suspendă angajările. Se face un inventar al celor care lucrează la stat”.

„Ordonanța care blochează posturile în administrația centrală a fost pusă în dezbatere de Ministerul Dezvoltării la începutul acestei luni și astăzi acest text va fi adoptat în ședința de guvern. Premierul Mihai Tudose declara că nu va fi nimeni dat afară din sistem, dar că nu se vor mai face angajări până la finele acestui an și că trebuie făcut un calcul foarte serios în administrația centrală, pentru că sunt probleme foarte mari cu birocrația.În perioada următoare, fiecare minister trebuie să își facă un calcul propriu, iar acest raport va fi prezentat în grupul interministerial creat la nivelul guvernului, cel care se va ocupa de ceea ce se va întâmpla în perioada următoare”, menționează TVR.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Agerpres mai scrie azi că: „Guvernul a decis joi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 14 august, să fie liberă pentru salariații din sectorul public, fiind făcută legătura între weekend și ziua de 15 august, declarată nelucrătoare”.

Premierul Mihai Tudose a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a găsit o formulă prin care sistemul pensiilor militare ar putea rămâne în vigoare.

„Celebrele pensii militare… care au cauzat niște hemoragii extraordinare în sistemele militare. Toată lumea vrea să iasă la pensie acum, să nu se modifice legea ca să nu cumva să nu o mai prindă pe aia bună. Pleacă mii de oameni din sistem, la vârste la care (…) trebuiau să aducă plus valoarea în sistemele din care fac parte. Nu se va întâmpla așa ceva. Ministrul Țuțuianu a găsit o formulă prin care acest sistem să rămână în vigoare, indiferent de ceea ce se întâmplă cu legea pensiilor”, a afirmat Tudose, notează ziarul Cotidianul.

Să nu mai spunem că nu trăim într-o țară cu adevărat surprinzătoare, nu numai că drumarii de pe niste tronsoane în lucru a unei autostrăzi din vestul țării s-au trezit cu ministrul Transporturilor peste ei, dar și noi, cetățenii avem surprize.

„Surpriza din proiectul Ministerului Transporturilor: AUTOSTRADA Sibiu-Pitești, preț dublu față de cel din Master Plan: 3,3 în loc de 1,6 miliarde de euro”, titrează Mediafax.

„Valoarea totală a investiției în Autostrada Sibiu-Pitești va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), se arată într-un proiect normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Master Planul General de Transport, adoptat anul trecut, prevedea investiții de 1,6-1,8 miliarde de euro”, notează Mediafax.

„Față de studiul de fezabilitate realizat în anul 2008 s-au efectuat o serie de revizuri, pricipalele constând în reinvestigarea terenului și studierea mai multor variante de coridoare posibile de traseu cât mai optime având în vedere constrângerile zonei atât din punct de vedere topografic, geografic, geotehnic, hidrografic, a declarării unor noi situri protejate natural și cultural, cât și a dezvoltărilor socio-economice și a creșterii considerabile a traficului, atât cel de mărfuri cât și cel turistic și de pasageri”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului normative, menționată de Mediafax. Deci, încă o surpriză pentru buget.

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că săptămâna viitoare va avea, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, pe tema elaborării pachetului de legi referitoare la justiție și restructurarea sistemului judiciar”, anunță azi Agerpres.

Pachetul de legi, după finalizare, va fi pus în procedura de avizare, iar la 1 septembrie ar trebui să fie  adoptat în Guvern și trimis la Parlament spre dezbatere și adoptare, așa cum a promis ministru Toader, care se ține de „calendar”.

Nu numai Spania sau Albania se confruntă cu incendii de vegetație.

„Incendiul produs marți în Parcul Național Domogled – Valea Cernei din Munții Mehedinți continuă să își facă de cap și după trei zile. Conform autorităților locale, joi dimineața zeci de pompieri, jandarmi, rangeri și lucrători silvici” scrie Cotidianul.

În final, notăm anunțul din Cotidianul, o altă surpriză plăcută, de această datăAlexandra Nechita, cunoscută în întreagă lume drept „Micuța Picasso”, nu ar mai avea nevoie de vreo prezentare. (…)  În premieră la un post de radio, ea, Alexandra Nechita, va fi prezentă vineri, la ora 13:00, în emisiunea „Chipuri fără mască”, realizată de Rodica Mandache”.

Până atunci, puteți citi despre activitatea tinerei artiste tot în Cotidianul.

Seară frumoasă!

Surprizele premierului Tudose was last modified: iulie 20th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter