Tezele prealabile ale proiectului Codului finanțelor publice locale – aprobate

2 mai 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 524

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 27 aprilie 2017, Tezele prealabile ale proiectului Codului finanțelor publice locale au fost aprobate printr-o hotărâre de către Guvern.

Astfel, conform conținutului comunicatului, Proiectul Codului finanțelor publice locale își propune să sistematizeze și să concentreze, într-o structură unitară, reglementările din domeniul finanțelor publice locale, subordonate principiilor descentralizării financiare și autonomiei locale, respectiv: finanțele publice locale; criza financiară și insolvența unităților administrativ-teritoriale; administrarea impozitelor și taxelor locale; procedura fiscală locală.

Această decizie vine ca urmare a existenței unei multitudini de acte normative, precum și a modificărilor succesive aduse acestora, care au condus la lipsa de coerență și de claritate a legislației incidente în domeniul adminstrației publice.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

De asemenea, prin aprobarea acestui proiect, se creează premisele ca autoritățile administrației publice locale să poată elabora și aproba strategii privind dezvoltarea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale, pe termen mediu și lung, în concordanță cu proiecțiile bugetare locale multianuale.

Sursa informației

Tezele prealabile ale proiectului Codului finanțelor publice locale – aprobate was last modified: mai 2nd, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter