Trei studenți de la Facultatea de Drept a UBB s-au remarcat la YICGG 2017 în Kazakhstan

4 Aug 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 399

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

O echipă de studenți din anul al III-lea de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, RUS Călin-Ioan, GIURGI Dorin-Lucian și IOAN George-Cristian, a participat sub numele de BBU Law RO la Competiția Internațională „Youth Innovation Competition on Global Governance”, care s-a desfășurat în perioada 07-11 iulie 2017, în Astana, Kazakhstan, fiind găzduită de Nazarbayev University. Cei trei studenți, coordonați de lect. univ. dr. Veronica Rebreanu, au reușit să obțină rezultate remarcabile în cadrul competiției.

Premiul pentru Best Performance Player („cel mai bun parcurs individual“) a fost acordat studentului clujean Călin Rus.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Premiul pentru Most Valuable Project („cel mai valoros proiect din competiție“) a fost acordat studentului Cristian Ioan, în urma elaborării și prezentării unui proiect realizat în cadrul unei echipe internaționale.

Performanța este una notabilă având în vedere atât faptul că studenții români au concurat cu studenți de la universități prestigioase, precum Harvard University, Imperial College London sau Peking University, cât și luând în considerare că printre participanți s-au regăsit nu doar studenți de la nivel licență, ci și masteranzi sau chiar doctoranzi.

Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG) este un eveniment global care are ca obiective crearea unui cadru de discuții între tineri, pe teme de interes global, cât și motivarea acestora spre a se dedica rezolvării unor probleme ce privesc guvernanța globală și dezvoltarea durabilă. YICGG a fost lansată în anul 2007 la Universitatea Fudan din Shanghai (China), fiind sponsorizată de United Nations Development Programme (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare).

Competiția este una interdisciplinară, menită să aducă împreună tineri din domenii de studiu cât mai variate (juriști, economiști, politologi, ingineri, sociologi, psihologi, specialiști IT etc.). Aceștia trebuie să dezvolte, într-un termen scurt (trei zile) noi proiecte, pe o temă dată, un juriu evaluându-le constant prestația. Tema generală a YICGG 2017, pe baza căreia s-au realizat proiectele pentru prima etapă, cea scrisă, în vederea selecției participanților, a fost “Future Energy and Sustainable Infrastructure” („Energii noi și infrastructură sustenabilă“). Tema YICGG 2017 pentru proiectul celor zece echipe mondiale a fost “Digital solutions for affordable energy” („Soluții digitale pentru o energie accesibilă“).

Studenții clujeni țin să îi mulțumească doamnei lector univ. dr. Veronica Rebreanu pentru tot ajutorul oferit, dar și Facultății de Drept, în special domnului Decan, prof. univ. dr. Florin Streteanu, pentru sprijinirea participării lor la un astfel de eveniment

Prezentarea video a YICGG 2017 poate fi urmărită aici: https://v.qq.com/x/page/c0524cbajpx.html

Trei studenți de la Facultatea de Drept a UBB s-au remarcat la YICGG 2017 în Kazakhstan was last modified: august 4th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter