Tribunalul Bihor are o medie de 1.500-1.600 de dosare pe judecător, în condițiile în care media pe țară, la nivel de tribunal, este cam de 500-600

30 mai 2016
4 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 5 (4 votes, average: 3,75 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 810
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către doamna judecător Carmen Domocoș:

Noi am implementat încă în urmă cu doi ani programul Info dosar/Fișă dosar, după modelul instanțelor Clujene. La acest moment avem peste 100.000 de accesări de la darea în folosință a programului, dar el funcționează doar în parte, din cauza resurselor pe care le are Tribunalul Bihor, care este instanță de drept comun, cu un grad de încărcare foarte ridicat.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Tribunalul Bihor se situează, în statisticile oficiale ale CSM și Ministerului Justiției, în ultimii trei ani, pe locul doi ca încărcătură de dosare pe judecător. Volumul este imens. Tribunalul Bihor are o medie de 1.500-1.600 de dosare pe judecător, în condițiile în care media pe țară de dosare pe judecător, la nivel de tribunal, este cam de 500-600, deci de trei ori media pe țară.

Acestea presupun un efort suplimentar și ne împiedică ca prin resursele pe care le avem, adică personalul auxiliar și personalul IT, personalul conex, care ar putea să ne susțină activitatea de scanare și de arhivare electronică a dosarelor, să fie insuficient, motiv pentru care acest program, Info dosar/Fișă dosar, funcționează doar parțial.

Dosarele pot fi vizualizate cu o parolă individuală și confidențială care se comunică justițiabililor pe citație, doar că vor putea fi vizualizate, în prezent, actele emanând de la Instanță, Judecătoria Tribunalul Bihor sau Curtea de Apel Oradea, fără a fi scanate alte acte care se depun la dosar, așa cum ne-am dorit și așa cum este gândit acest program, și cum funcționează în județul Cluj.

Tribunalul Bihor are o medie de 1.500-1.600 de dosare pe judecător, în condițiile în care media pe țară, la nivel de tribunal, este cam de 500-600 was last modified: iunie 28th, 2016 by Carmen-Adriana Domocoș

Abonează-te la newsletter