[UPDATE: Măsurile ce vor fi luate de noul ministru al justiției] Tudorel Toader propus pentru demnitatea de ministru al justiției. Votat în unanimitate de Comitetul Executiv Național al PSD

27 feb. 2017
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4212

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 27 februarie 2017: Măsurile ce vor fi luate de noul ministru al justiției, domnul Tudorel Toader

Potrivit unui interviu acordat cotidianului „Bună ziua Iași”, în data de 27 februarie 2017, noul ministru al justiției, rectorul ales al Universității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader – fost judecător la Curtea Constituțională a României (CCR) și actual membru al Comisiei de la Veneția va participa la prima ședință a Guvernului României. De asemenea, una dintre primele sale acțiuni din noua postură: va fi prezent la Curtea Constituțională într-o problemă ce ține de Direcția Națională Anticorupție (DNA) – anunță BZI

Justiția în slujba cetățeanului va constitui reperul activităților de ministru al justiției! Avem nevoie de o legislație clară, previzibilă și accesibilă, de o legislație în acord cu standardele europene, de o legislație în acord cu valorile și exigențele constituționale. Vom evalua limitele și modul de adaptare a legislației la exigențele constituționale, după cum vom evalua limitele și modul de transpunere a Directivelor europene în legislația națională, iar în scurt timp, pe cele două domenii, vom iniția două proiecte de lege! Știu sunt multe de făcut, știu am o misiune grea, însă mai știu și faptul la ministerul justiției sunt specialiști de certă valoare profesională, iar împreună ne vom îndeplini misiunea asumată prin această demnitate!”, a sintetizat ministrul justiției, domnul Tudorel Toader.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

După numirea sa în funcția de ministru al justiției, Senatul Universității Cuza a decis, prin vot secret, că prof. univ. dr. Tudorel Toader va fi înlocuit de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei . Rezultatul votului a fost următorul: 54 de voturi exprimate, 53 de voturi valabil exprimate din care prof. univ. dr. Gheorghe Iacob – 16 voturi, iar prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – 37 voturi: „Conform legii, ordonatorul terțiar de credite al unei instituții are dreptul utilizeze fondurile bugetare repartizate pentru nevoile unităților pe care le conduc, potrivit prevederilor din bugetele aprobate și în condițiile stabilite prin dispozițiile legale. Numirea unui ordonator interimar de credite este vitală pentru evitarea unui blocaj instituțional– se arată într-un comunicat al UAIC din data de 24 februarie 2017.

Este de așteptat ca în cursul zilei de 27 februarie 2017, Ministerului Educației Naționale să emită documentul care o va confirma în mod oficial pe prof. univ. dr. Mihaela Onofrei ca rector interimar al UAIC.


Update 23 februarie 2017: Video – Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a noilor miniștri din Guvernul Grindeanu

Redăm mai jos depunerea jurământului de către noii miniștrii, transmisiunea fiind preluată de la Privesc.eu.

Conform declarațiilor din cadrul ceremoniei, în data de 24 februarie 2014, Președintele Klaus Iohannis va promulga cele două legi de respingere a O.U.G. nr. 13/2017 și respectiv de aprobare a O.U.G. nr. 14/2017.

👍Vezi și: Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 14/2017 privind abrogarea O.U.G. nr. 13/2017, precum și pentru modificarea Codului de procedură penală și Legea privind respingerea O.U.G nr. 13/2017 (promulgate)


Update 23 februarie 2017: Tudorel Toader este noul ministru al justiției

Potrivit comunicatului din data de 23 februarie 2017, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat la această dată, următoarele decrete:

  • Decretul pentru revocarea domnului Alexandru Petrescu din funcția de Ministru al Economiei;
  • Decretul pentru revocarea doamnei Mihaela Virginia Toader din funcția de Ministru delegat pentru Fonduri Europene;
  • Decretul pentru numirea domnului Mihai Tudose în funcția de Ministru al Economiei;
  • Decretul pentru numirea doamnei Rovana Plumb în funcția de Ministru delegat pentru Fonduri Europene;
  • Decretul pentru numirea domnului Tudorel Toader în funcția de Ministru al Justiției;
  • Decretul pentru numirea domnului Alexandru Petrescu în funcția de Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, 23 februarie 2017, ora 15:00, la Palatul Cotroceni.


Tudorel Toader propus pentru demnitatea de ministru al justiției. Votat în unanimitate de Comitetul Executiv Național al PSD

Coaliția de guvernare PSD-ALDE l-a propus în data de 22 februarie 2017, pe fostul judecător CCR, domnul Tudorel Toader, pentru a ocupa postul de ministru al justiției, a precizat Mediafax.

Astfel, Comitetul Executiv Național al PSD a votat în unanimitate modificările din componența guvernului Grindeanu, pentru portofoliul justiției urmând să fie propus fostul judecător al CCR, domnul Tudorel Toader.

Un dosar profesional al actualului rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a fost întocmit de către Digi24, care confirmă astfel nominalizarea domnului judecător pentru această funcție.

De asemenea, în urma votului, Mihai Tudose va prelua ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Alexandru Petrescu, care va prelua ministerul Mediului de Afaceri și Antreprenoriat, iar Rovana Plumb va prelua ministerul Fondurilor Europene, înlocuind-o pe actualul ministru, Mihaela Toader – arată și HotNews.

[UPDATE: Măsurile ce vor fi luate de noul ministru al justiției] Tudorel Toader propus pentru demnitatea de ministru al justiției. Votat în unanimitate de Comitetul Executiv Național al PSD was last modified: februarie 28th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter