Un nou atentat în Franţa

7 Iun 2017
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 480

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Știrea zilei este că Legea salarizării, cu toată opoziția unor categorii socio-profesionale, merge mai departe.

„Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, cu amendamente. S-au înregistrat 188 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” și 47 de abțineri. Anterior, proiectul a fost adoptat și de Senat. Camera Deputaților este for decizional în acest caz”, scrie Agerpres.

Decizia Curții Constituționale în dosarul fostei soții a liderului PSD, Liviu Dragnea, l-a obligat pe ministrul justiției, Tudorel Toader, la declarații.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„În cazul infracțiunii de abuz în serviciu se va stabili un prag valoric „rezonabil”, în urma unor dezbateri la care vor participa specialiști în drept și reprezentanți ai societății civile, a anunțat miercuri ministrul justiției, Tudorel Toader”, notează Agerpres.

„Așteptăm întâi decizia Curții, motivarea ei integrală (…), după care vom face dezbateri cu profesioniștii dreptului, cu societatea civilă, pentru a vedea care poate fi pragul acela rezonabil, de natură să pună de acord prevederile din Codul penal cu decizia Curții Constituționale. (…) Din ce rezultă citind comunicatul Curții, se va pune un prag, pentru că se vorbește de o obligație a legiuitorului primar sau delegat”, a declarat ministrul justiției, mai scrie Agerpres.

Ministrul Toader a explicat că cele două urmări ale infracțiunii de abuz în serviciu – prejudiciul și vătămarea intereselor legale – sunt „lucruri diferite”.

„Abuzul în serviciu are două urmări alternative, când fapta produce o pagubă, pe de o parte, sau când fapta produce o vătămare intereselor legale, pe de altă parte. În ipoteza examinată de Curte s-a avut în vedere producerea unei pagube. Vătămare este altceva, o urmare alternativă, nu are legătură cu decizia”, a spus Tudorel Toader”, notează Agerpres.

Mediafax scrie despre o nouă anchetă a DIICOT.

„Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem, în dosarul privind arhiva SIPA. Sunt investigate fapte de deținere fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat și neglijență. Cercetările au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileț”, notează jurnaliștii de la Mediafax.

DC News scrie azi despre cazul fostului administrator RCS&RDS și de măsurile luate de DNA.

„Fostul administrator al RCS&RDS, Ioan Bendei, este urmărit penal și a fost pus sub control judiciar în dosarul drepturilor tv din fotbal, transmite Antena 3. Bendei este acuzat de dare de mită și complicitate la spălare de bani. Procurorii au pus sechestru și pe conturile fostei firme a fiului lui Dumitru Dragomir, dar și pe conturile RCS&RDS”, arată DC News.

Ancheta în cazul evenimentelor din seara alegerilor din 2009, continuă.

Mediafax scrie: „Laura Codruța Kovesi, fost procuror general în 2009, va fi invitată pentru a fi audiată săptămâna viitoare, miercuri, de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, a precizat președintele acestui for, Mihai Fifor”.

Actualitatea externă este deschisă de un nou atentat.

„Autoritățile franceze au intervenit marți după-amiază în forță, după ce mai multe focuri de armă au fost auzite în piața Notre-Dame. Potrivit primelor informații, un ofițer a tras mai multe focuri de armă în direcția unui suspect, care l-a atacat cu un ciocan, în zona centrală a Parisului, transmite La Derniere Heure”, notează News.ro.

Ultima știre vine din Germania.

„Guvernanții germani au aprobat miercuri un plan de retragere a trupelor de la baza aeriană Incirlik, în urma unei dispute diplomatice dintre Berlin și Ankara. Decizia vine după ce autoritățile turce au blocat din nou o vizită a parlamentarilor germani la baza Incirlik, care găzduiește atât trupe ale coaliției anti-ISIS, cât și trupe ale aliaților NATO,  transmite Reuters”, citată de News.ro.

Planul de retragere a trupelor de la baza aeriană Incirlik, a fost aprobat ca urmare  a unei dispute diplomatice dintre Berlin și Ankara. „Decizia vine după ce autoritățile turce au blocat din nou o vizită a parlamentarilor germani la baza Incirlik, care găzduiește atât trupe ale coaliției anti-ISIS, cât și trupe ale aliaților NATO”, transmite Reuters”, citată de News.ro.

Seară frumoasă!

Un nou atentat în Franța was last modified: iunie 7th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter