Un nou început – guvernul Tudose

28 iun. 2017
1 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 385

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

S-a definitivat lista noului guvern Tudose. În componența noului Guvern intră foarte mulți dintre foștii miniștri ai guvernului Grindeanu.

Agerpres prezintă noua listă a Guvernului Tudose: „Guvernul Tudose va avea trei vicepremieri — Sevil Shhaideh (PSD), Grațiela Gavrilescu (ALDE) și Marcel Ciolacu (PSD) — fără portofoliu. Sevil Shaideh rămâne ministru al Dezvoltării Regionale, Florian Bodog — ministrul Sănătății, Tudorel Toader — ministru al Justiției. Adrian Țuțuianu a fost propus să preia portofoliul Apărării. Din noul cabinet fac parte: Lucian Romașcanu — propus ministrul Culturii și Identității Naționale, Liviu Pop — propus ministrul Educației Naționale, Ionuț Mișa — propus ministru de Finanțe, Carmen Dan — propusă ministru al Afacerilor Interne, Teodor Meleșcanu — propus ministru al Afacerilor Externe, Grațiela Gavrilescu — propusă ministrul Mediului, Lia Olguța Vasilescu — propusă ministrul Muncii și Justiției Sociale, Rovana Plumb — propusă ministru delegat pentru Fonduri Europene, Petre Daea — propus ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mihai Fifor — propus ministrul Economiei.Toma Petcu a fost propus ministru al Energiei, Tudorel Toader — la Ministerul Justiției, Răzvan Cuc — la Ministerul Transporturilor, Doina Pană — la Ministerul Apelor și Pădurilor, Lucian Șova — la Ministerul Comunicațiilor, Gabriel Petrea — la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social. De asemenea, Marius Alexandru Dunca a fost propus ministru al Tineretului și Sportului, Mircea Titus Dobre — ministrul Turismului, Andreea Păstîrnac — ministru pentru Românii de Pretutindeni, Ilan Laufer — ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Viorel Ilie — ministru pentru Relația cu Parlamentul, Victor Negrescu — ministru delegat pentru Afaceri Europene, Lucian Georgescu — ministrul Cercetării și Inovării”.

Și pentru că în ultimele zile studiile în domeniul informațiilor ale noului premier au fost intens discutate în platourile TV, „Premierul desemnat Mihai Tudose de declarat, miercuri, că nu a avut și nici nu are nicio legătură de colaborare cu Serviciul Român de Informații”, scrie Agerpres.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost promulgată de președintele Iohannis.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iunie a.c., decretul de promulgare a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a anunțat Administrația Prezidențială, scrie Mediafax.

Președintele „susține necesitatea de creștere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor. Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechitățile și disfuncționalitățile salariale. În același timp, Președintele României susține necesitatea unei creșteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivațiile adecvate și performanțele necesare din partea tuturor beneficiarilor”, mai notează Mediafax.

Dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, a ajuns în punctul terminus.

 „Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat miercuri sentința definitivă în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, în care sunt inculpați fostul director al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, omul de afaceri Dan Voiculescu și fiica acestuia, Camelia Voiculescu”, notează Agerpres.

Agerpres menționează care au fost sentințele în acest dosar: „Fostul director al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat miercuri de ÎCCJ la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de șantaj. Camelia Voiculescu a fost condamnată la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj, cu un termen de încercare de 3 ani și șase luni. Totodată, Șerban Pop, fost președinte al ANAF, a primit doi ani cu suspendare și efectuarea a 80 de zile de muncă în folosul comunității. Tot în acest dosar, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la șantaj”.

În finalul Revistei scriem despre disputa dintre președintele Igor Dodon și fostul președinte al României, Traian Băsescu.

„Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că prezența lui Traian Băsescu în politica moldovenească reprezintă un mare pericol Republica Moldova”, notează Cotidianul.

Acesta a mai susținut că administrația pe care o conduce „îi ține piept” greu fostului președinte român în dosarul retragerii cetățeniei sale moldovenești.

„Dacă el ar avea astăzi cetățenie, ar fi lider de partid, iar aceasta este un mare pericol pentru țară. Noi știm cu ce vine el în politica moldovenească. Dorește să creeze o mare aripă unionistă, ceea ce reprezintă vreo 10-20% din populație. Vreau să amintesc că unioniștii din R. Moldova nu obțin mai mult de 12-15 mandate în Parlament. Ei mereu sunt necoordonați, iar el vrea să-i adune”, a declarat Dodon, citat de deschide.md, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Un nou început – guvernul Tudose was last modified: iunie 28th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter