UNBR. Accesul la informația juridică prin prisma efectelor produse asupra accesului la justiție și a profesiei de avocat

27 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 367

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 22 martie 2017, UNBR a publicat documentul Problemele ridicate în cadrul materialului „Accesul la informația juridică prin prisma efectelor produse asupra accesului la justiție și a profesiei de avocat” vor constitui obiect al dezbaterilor în cadrul secțiunii „Avocatul și accesul la justiție. Accesul la informația juridică”, întocmit de drd. Janos Szekely (avocat, delegat al Baroului Satu Mare la Congresul UNBR).

Documentul face o trecere în revistă a problematicii accesului la informația juridică, din perspectiva accesului la justiție și menționează câteva posibile alte măsuri care ar trebui luate, de lege ferenda pentru asigurarea unui acces îmbunătățit la informația juridică, în special din perspectiva profesiei de avocat.

Astfel, potrivit documentului, este considerată ca fiind oportună înregistrarea ca furnizor care emite certificate digitale calificate a Uniunii Naționale a Barourilor din România, care ar putea elibera în această formă „semnături electronice” avocaților solicitanți.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Numai în strictă corelare cu această măsură poate fi înființat Registrul electronic al actelor întocmite de avocat la care se referă Hotărârea Consiliului UNBR nr. 852/2013, căci înregistrarea actelor în acest registru nu poate avea loc decât dacă actele sunt încărcate în formă scanată pe un server central, semnate și datate electronic, lucru imposibil fără un astfel de certificat calificat disponibil fiecărui avocat.

În perspectivă mai îndepărtată, această măsură ar putea deschide calea și înființării unei proceduri electronice de depunere a cererilor de chemare în judecată, și a altor înscrisuri la instanțele de judecată competente, respectiv chiar a unei proceduri electronice accelerate față de procedura de drept comun, care ar putea fi solicitată dacă justițiabilul se adresează unui avocat.

Redăm în continuare conținutul integral al acestui document.

UNBR. Accesul la informația juridică prin prisma efectelor produse asupra accesului la justiție și a profesiei de avocat was last modified: martie 27th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter