[UPDATE: Materiale transmise la UNBR de Ministerul Justiției, cu privire la acțiunile de educație juridică – 5-9 martie 2018] UNBR. Declarație de aderare la Protocolul de colaborare privind educația juridică

13 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 248

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 13 februarie 2018: Materiale transmise la UNBR de Ministerul Justiției, cu privire la acțiunile de educație juridică, ce urmează a fi desfășurate în perioada 5-9 martie 2018

Potrivit unui anunț din data de 12 februarie 2018, avocații din Baroul București sunt informați cu privire la materialele transmise la UNBR de Ministerul Justiției, cu privire la acțiunile de educație juridică ce urmează a fi desfășurate în perioada 5-9 martie 2018.

Astfel, repectivele materiale transmise la UNBR urmează a fi avute în vedere în cazul în care se vor iniția acțiuni de educație juridică în școli, în cadrul Protocolului în colaborare cu Inspectoratele județene pentru învățământ.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Totodată, propunerile și inițiativele avocaților interesați vor putea fi trimise pe următoarea adresă de e-mail: [email protected]

Pentru mai multe detalii, puteți consulta și materialele transmise la UNBR, cu privire la acțiunile de educație juridică ce urmează a fi desfășurate în perioada 5-9 martie 2018:

fișe-cadaru (modele orientative) privind educația juridică în școli;
tematica privind educația juridică în școli;
datele de contact ale inspectoratelor școlare (tabel responsabil permanent cu activitățile dedicate educației juridice).

În continuare, vom reda conținutul adresei transmise la UNBR de către Ministerul Justiției, astfel cum a fost publicat pe site-ul oficial al Baroului București:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


UNBR. Declarație de aderare la Protocolul de colaborare privind educația juridică

Potrivit unui comunicat, la data de 18 ianuarie 2018, Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România a votat în unanimitate semnarea declarației de aderare a UNBR la Protocolul de colaborare privind educația juridică, inițiat de Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vezi și Ministerul Justiției: Protocol pentru educația juridică în școli

Prin acest demers, UNBR va susține promovarea educației juridice în unitățile de învățământ preuniversitar, în cadrul învățământului școlar obligatoriu, prin oferirea de informații cu caracter juridic cadrelor didactice și elevilor.

Domeniile care vor face obiectul educației juridice sunt, în special, Constituția României, drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil și penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizații și relații internaționale, elemente de prevenire și combatere a corupției.

Conform Protocolul de colaborare privind educația Juridică, UNBR va desemna persoane care vor contribui la realizarea activităților menționate la art. 3 din Protocolul sus-menționat.

Sursa informației

[UPDATE: Materiale transmise la UNBR de Ministerul Justiției, cu privire la acțiunile de educație juridică – 5-9 martie 2018] UNBR. Declarație de aderare la Protocolul de colaborare privind educația juridică was last modified: februarie 13th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter