UNBR. Recomandările CCBE privind asistența juridică

14 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 208

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț din data de 14 februarie 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității documentul intitulat „Recomandările Consiliului Barourilor și al Societăților de Drept din Europa (CCBE) privind asistența juridică”.

În acest context, CCBE ia în considerare faptul că, în cadrul anumitor jurisdicții, serviciile de asistență juridică sunt furnizate de persoane care nu sunt avocați (cum ar fi ONG-urile sau funcționarii publici), deși asistența juridică este un drept fundamental al tuturor persoanelor și o componentă esențială a accesului la justiție pentru persoanele cu mijloace limitate.

Cu toate acestea, pentru a putea înțelege și a aprecia în totalitate natura aspectelor juridice care sunt în joc, CCBE consideră că este important ca serviciile de asistență juridică să fie furnizate de avocați.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Valorile esențiale ale profesiei juridice privind independența, secretul profesional și îndatorirea de a evita conflictele de interese – servesc drept garanție a faptului că serviciile de asistență juridică sunt furnizate în conformitate cu principiul statului de drept.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul documentului, astfel cum a fost publicat de către UNBR:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh) 

Sursa informației

UNBR. Recomandările CCBE privind asistența juridică was last modified: februarie 14th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter