UNEJ a aderat la Protocolul de colaborare privind educația juridică în școli

30 Noi 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 259

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat UNEJ, ca și urmare a invitației înaintate de către Ministerul Justiției, prin Hotărârea nr. 50/14.09.2017, Consiliul Uniunii a aprobat aderarea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești la Protocolul de colaborare privind educația juridică, încheiat între Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vezi și Ministerul Justiției: Protocol pentru educația juridică în școli

Conform Protocolului, domeniile care vor face obiectul educației juridice în unitățile de învățământ preuniversitar sunt, în special: Constituția României, drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil și penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizații și relații internaționale, elemente de prevenire și combatere a corupției.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În prezent, lista executorilor judecătorești doritori de a participa la activitățile prevăzute în Protocol este deschisă, executori judecătorești din mai multe Camere a Executorilor Judecătorești de pe lângă Curțile de Apel exprimându-și disponibilitatea în acest sens.

De asemenea, Formularul privind Declarația de aderare la obiectivul promovării educației juridice poate fi descărcat de aici.

Pentru mai multe detalii, redăm conținutul Protocolului de colaborare privind educația juridică, încheiat între Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel cum a fost publicat de către Ministerul Justiției:

Sursa informației

UNEJ a aderat la Protocolul de colaborare privind educația juridică în școli was last modified: noiembrie 29th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter