Uniunea Juriştilor din România condamnă acţiunile întreprinse de guvernul turc

21 iul. 2016
2 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 5 (2 votes, average: 3,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 425

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Uniunea Juriștilor din România, organ reprezentativ al tuturor profesiilor juridice românești și membru activ al Asociației Internaționale a Juriștilor Democrați de la Bruxelles (cu statut de observator la O.N.U.), a monitorizat atent evoluțiile din Turcia, survenite în urma tentativei de lovitură de stat din 15-16 iulie a.c.

Uniunea Juriștilor din România își exprimă, pe această cale, adânca îngrijorare față de acțiunile întreprinse de guvernul turc și condamnă fără echivoc represaliile la adresa apărătorilor de facto ai statului de drept: miile de judecătorii, procurori, dar și alți reprezentanți ai profesiilor juridice, care au fost, în aceste zile martorii unei represiuni terifiante, incompatibile cu valorile democrației.

O democrație, în special atunci când își salvgardează ființa, nu are voie să își devoreze copiii. Domnia legii nu poate exista, prin urmare, în absența unui sistem judiciar independent, nesupus arbitrarului politic. Ne exprimăm, așadar, deplina solidaritate cu colegii noștri din Turcia, de care ne leagă o colaborare strânsă, dar și o prietenie aleasă, conștienți că atacul la libertatea individuală și/sau profesională a unui singur jurist este în realitate un atac la libertatea tuturor juriștilor, indiferent de profesia juridică sau de țara în care profesează, precum și, pe cale de consecință, un atac la drepturile fundamentale ale omului, pe care juriștii sunt chemați să le protejeze.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Salutăm, totodată, reacțiile ferme ale organelor profesionale ale magistraților din țară și din străinătate față de evenimentele din aceste zile și ne manifestăm întreaga disponibilitate pentru a contribui, cu expertiza membrilor Uniunii Juriștilor din România, la rezolvarea situației judecătorilor și procurorilor din Turcia și la reinstituirea lor în edificiul statului de drept.

Președintele Uniunii Juriștilor din România,

Av. Dr. Ioan Chelaru

👍Vezi și: Magistrații europeni solicitarea eliberarea miilor de judecători și procurori arestați arbitrar de guvernul turc

Uniunea Juriștilor din România condamnă acțiunile întreprinse de guvernul turc was last modified: iulie 21st, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter