Echipa Universității din București a obținut locul II la concursul de pledoarii organizat la New York de către ICC

9 Mar 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4381

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 9 martie 2017, Universitatea din București anunță că a câștigat locul al II-lea la concursul de pledoarii organizat la New York de International Chamber of Commerce (ICC), făcând câteva precizări și despre rezultatele participării la concursul de pledoarii organizat la Hanovra de Universitatea Leibniz în cadrul pregătirii pentru concursul Willem Vis.

Echipa Universității din București a obținut locul II la concursul de pledoarii organizat la New York în data de 24 februarie 2017 de International Chamber of Commerce în parteneriat cu societatea de avocatură Dentons. În plus, echipa a câștigat 4 din cele 6 runde la care a participat în cadrul concursului organizat la Hanovra de Universitatea Leibniz în perioada 2-4 martie 2017.

Concursurile de pledoarii de la New York (ICC) și Hanovra sunt concursuri regionale în cadrul pregătirii pentru participarea la concursul Willem Vis, ediția a 14-a Hong Kong care se va desfășura în perioada 26 martie-2 aprilie 2017 și ediția a 24-a Viena care se va desfășura în perioada 8-13 aprilie 2017. Peste 400 de universități de renume din întreaga lume participă la concursul Willem Vis.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

La concursul de pledoarii de la New York (ICC) au participat următoarele 8 echipe: Universitate Brooklyn (SUA), Universitatea Cardozo (SUA), Universitatea Fordham (SUA), Universitatea Pace (SUA), Universitatea New York (SUA), Universitatea Rutgers (SUA), Universitatea St. John’s (SUA) și Universitatea din București.

Echipa Universității din București a obținut locul II în urma pledoariilor susținute împotriva echipelor Universității Fordham și Universității St. John’s. Studenții care au pledat în cadrul acestor runde au fost Ioana-Cătălina Bîzîc (anul IV), Octavian-Florentin David (anul IV), Ioana-Gabriela Ciornei (anul IV) și Sabrina-Gabriela Porteka (anul III). Cel mai mare punctaj individual a fost obținut de studentul Octavian-Florentin David (anul IV).

La concursul de pledoarii de la Hanovra au participat 28 de echipe din 11 țări: Olanda, Germania, România, Irlanda, Finlanda, Turcia, Polonia, Letonia, Republica Cehă, Danemarca și Rusia. Echipa Universității din București a avut runde de pledoarii împotriva următoarelor 6 echipe: Universitatea Saint Petersburg (Rusia), Universitatea Helsinki (Finlanda), Universitatea Goettingen (Germania), Universitatea Osnabrueck (Germania), Universitatea Munchen (Germania) și Universitatea Jagiellonian (Polonia).

Echipa Universității din București a câștigat împotriva primelor 4 universități și a pierdut în fața ultimelor 2 universități. Organizatorii concursului nu publică un clasament al tuturor echipelor participante, ci transmit numai rezultatele rundelor individuale ale fiecărei echipe. Studenții care au pledat în cadrul acestor 6 runde au fost Ioana-Cătălina Bîzîc (anul IV), Octavian-Florentin David (anul IV), Ioana-Gabriela Ciornei (anul IV) și Sabrina-Gabriela Porteka (anul III). Cel mai mare punctaj individual a fost obținut de studenta Ioana-Cătălina Bîzîc (anul IV).

Ceilalți membri ai echipei Universității din București la concursul Willem Vis sunt: Steliana- Andra Cărăbaș (anul IV), Mircea-Pavel Dinu (anul III), Horia-Gabriel Rădulescu (anul III) și Andreea-Livia Ricu (anul IV). Aceștia vor reprezenta Universitatea din București în cadrul concursului Willem Vis ediția Viena. Studenții Ioana-Cătălina Bîzîc (anul IV), Octavian- Florentin David (anul IV), Ioana-Gabriela Ciornei (anul IV) și Sabrina-Gabriela Porteka (anul III) vor reprezenta Universitatea din București în cadrul concursului Willem Vis ediția Hong Kong.

Echipa Universității din București este pregătită de dna. av. drd. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes și dna. av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru. Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni, printre care David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Nicole Duclos, partener în cadrul societății de avocatură Covington & Burling (New York), Radu Văleanu, avocat în cadrul societății de avocatură DLA Piper (Paris), Ștefan Ionescu, Răzvan Savin și Gabriel Fusea, avocați în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, precum și din partea unor foști participanți la concurs, printre care Cristina Badea, student în anul IV.

Echipa Universității din București se bucură de un important sprijin financiar din partea Facultății de Drept a Universității din București precum și de sponsorizări din partea unor prestigioase societăți de avocatură. Sponsorii principali ai echipei sunt societățile de avocatură DLA Piper, Dragne & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Țuca Zbârcea & Asociații. Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bondoc & Asociații, Markó & Udrea, PeliFilip, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Bohâlțeanu și Asociații, Clifford Chance, Paul Pop & Asociații și Raluca Papadima.

Sursa foto: comunicatul Universității București

Echipa Universității din București a obținut locul II la concursul de pledoarii organizat la New York de către ICC was last modified: martie 9th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter