Universul Juridic: Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat. Universul Juridic: Revista română de drept privat nr. 2/2017. Universul Juridic: Acta Universitatis Lucian Blaga nr. 1/2017

25 aug. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 289

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat

Universul Juridic: Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat

Universul Juridic: Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat

Abrevieri
CV-Ioan Leș

I. FESTIVITĂȚI DE ACORDARE A TITLULUI DE DOCTOR HONORIS CAUSA
Festivitate Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia
Festivitate Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

II. LAUDATIO
Laudatio – Ioan Chelaru
Laudatio – Ovidiu Predescu
Laudatio – Augustin Lazăr
Laudatio – Jacques Isnard
Laudatio – Teodor Bodoasca
Laudatio – Florea Măgureanu

III. COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE
1. Legea aplicabilă efectelor generale ale căsătoriei conform dispozițiilor Codului civil român (Nadia -Cerasela Aniței)
2. Considerații privind drepturile executorilor judecătorești (Vlad Barbu, Cristian Schiopu)
3. Contribuții la studiul actualelor reglementări referitoare la divorțul pe cale judiciară (Teodor Bodoasca)
4. Contestația privind tergiversarea procesului (Moise Bojincă)
5. Reflecții asupra unor elemente de reformă ale procesului civil (Sevastian Cercel, Daniel Ghiță)
6. Efectivitatea accesului la justiție al persoanei juridice, din perspectiva asistenței judiciare (Ioan Chelaru)
7. Considerații privind procedura în contenciosul constituțional (Mircea Criste, Ioan Ganfalean)
8. Din nou despre circulația juridică a terenurilor dobândite prin constituirea dreptului de proprietate (Gheorghe Dobrican)
9. Regula celei de-a doua șanse: implicațiile în materie procesuală ale dispozițiilor art. 2.539 alin. (2) și (3) C. civ. (Gheorghe Durac, Nicolae-Horia Țiț)
10. Despre unele forme contractuale de muncă, altele decât contractul de muncă standard (tipic) (Romulus Gidro, Aurelia Gidro)
11. Calificarea în conflictele de legi și în conflictele de jurisdicții (Călina Jugastru) 12. Unele aspecte controversate privind publicitatea hotărârii de divorț și data la care este desfăcută căsătoria (Verginel Lozneanu)
13. Aspecte de drept substanțial și drept procesual în materia uzucapiunii imobiliare (Mara Ioan)
14. Noul Cod civil și sfârșitul absolutismului juridic (Marian Nicolae)
15. Semnificația noțiunilor de „parte prezenta”, respectiv „parte lipsa” din conținutul art. 64 alin. (4), art. 457 alin. (4) și art. 719 alin. (6) C. pr. civ. (Evelina Oprina)
16. Obligația de informare precontractuală și formalismul informativ (Liviu Pop)
17. Calitatea procesuală – condiție pentru exercitarea acțiunii civile (Claudia Roșu)
18. Minoritățile naționale și protecția juridică internațională a persoanelor aparținând acestora (Stelian Scăunaș)
19. Căile de atac împotriva actelor de sancționare disciplinară (Alexandru Țiclea)
20. Perspectivele Codului Mondial de Executare, pentru procedurile de executare silită (Adrian Stoica)
21. Particularitățile proceselor civile cu participanți minori (Laura Cetean-Voiculescu)
22. Considerații cu privire la acțiunea în contrafacere (Adrian Circa)
23. Din nou, despre câteva aspecte privind vânzarea bunului altuia (Gheorghe Comanita)
24. Incidente procedurale specifice executării silite (Eugen Huruba)
25. Noțiuni relevante în dreptul european al concurenței (Ioan Lazăr)
26. Despre declararea judecătorească a morții și efectele acesteia (Cornelia Munteanu)
27. Considerații privind aplicarea în timp a Regulamentului (CE) nr. 593/2008 privind legea aplicabilă obligațiilor contractuale (Roma I) (Dan Andrei Popescu)

28. Reglementarea autorizării vânzării de bunuri comune ale soților și procedura de urmărire silită a bunurilor imobile și a bunurilor mobile aflate în proprietatea devalmasa a soților sau că bunuri proprii ale acestora de către creditorii personali ai soților. Aspecte de ordin fiscal în materia înstrăinării de bunuri comune ale soților (Oliviu Puie)
29. Considerații privind legitimitatea instituției căilor de atac. Funcții și fundamente (Sebastian Spinei)
30. Contractul de locațiune. Noțiune, caractere juridice, condiții de validitate (Andreea Tabacu)
31. Conexarea dosarelor de executare silită (Emilia Cotoi)
32. Nisipurile mișcătoare ale jurisdicției (Emanuel Tăvală)
33. Aspecte privind calitatea procesuală în litigiile de muncă și unele implicații ale acesteia (Ribana Murar)
34. Declarația martorului. Considerații asupra dreptului procesual german (Corina Petică Român)
35. Hotărârea judecătorească în contenciosul administrativ (Laurențiu Soneriu)
36. Tradiție și modernism în edificarea ordinii juridice naționale sau despre impactul dreptului Uniunii Europene asupra dreptului românesc (Valentin-Stelian Bădescu)
37. Răspunderea disciplinară în cadrul profesiilor juridice (Ioan Garbulet)
38. Schimbare de paradigmă asupra modului de executare a obligației de întreținere după intrarea în vigoare a Codului civil (Manuela Elena Popescu)
39. Actele Consiliului, ale Comisiei și ale Băncii Centrale Europene – titluri executorii (Marius Radu)
40. Acțiunea disciplinară împotrivă magistraților și principiile procedurilor judiciare (Liviu-Narcis Pirvu)

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Universul Juridic: Revista română de drept privat nr. 2/2017

Universul Juridic: Revista română de drept privat nr. 2/2017

Universul Juridic: Revista română de drept privat nr. 2/2017

Revistă Română de Drept Privat este o marcă a Editurii Universul Juridic, apărută din inițiativa și datorită dedicarii cu care profesorul Marian Nicolae a contribuit la acest proiect. Revista a debutat în anul 2007, după discuții și aprofundări ale redacției pentru a vedea în ce măsură un asemenea proiect poate fi bine primit de către mediul academic și științific. În acești 10 ani de existență, Revista și-a câștigat un binemeritat renume, fiind în acest moment considerată cea mai bună revistă de cercetare juridică fundamentală din România.

Decernarea premiilor Revistei Române de Drept Privat reprezintă un eveniment anual strâns legat de activitatea Revistei ce dorește să celebreze cercetarea juridică fundamentală, premiile fiind acordate în parteneriat cu uniunile profesionale – UNBR, UNEJ, UNPIR, UNNPR. Această manifestare a devenit, la rândul ei, una de tradiție, bucurându-se de recunoaștere și implicare din partea mediului profesional.

Începând cu anul 2017, Revista Română de Drept Privat va apărea trimestrial, iar conducerea acesteia va fi asigurată de către dl prof. univ. dr. Valeriu Stoica, ca Director, și de dl prof. univ. dr. Mircea Dan Bob, în calitate de Redactor-șef, urmând ca Revista să-și modifice într-o oarecare măsură viziunea editorială, dedicând fiecare număr unei anumite chestiuni de drept. În acest sens, primul număr din anul 2017 va fi dedicat recentei dezbateri cu privire la darea în plată, urmând a fi publicate în cuprinsul acestuia o serie de articole ale celor mai reputați autori; numărul 2/2017, care va fi coordonat de către dl prof. univ. dr. Lucian Bercea, va cuprinde articole în care vor fi analizate anumite aspecte de drept bancar, și anume formele speciale ale creditului bancar, iar cel de-al treilea număr din acest an va fi dedicat bunurilor incorporale, urmând a fi coordonat de dna prof. univ. dr. Irina Sferdian. Urmează, desigur, ca numărul 4 să trateze un subiect a cărui dezbatere va fi considerată oportună în perioada care preceda data apariției respectivului număr.

Viitorul Revistei Române de Drept Privat, în contextul noii politici editoriale și al schimbărilor de management, își va avea însă bazele în cei primi 10 ani de ființare a Revistei, incercandu-se, totodată, racordarea acesteia la timpurile actuale, precum și la necesitățile mediului juridic și la așteptările pe care acesta le poate avea de la un asemenea proiect.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Universul Juridic: Acta Universitatis Lucian Blaga nr. 1/2017

Universul Juridic: Acta Universitatis Lucian Blaga nr. 1/2017

Universul Juridic: Acta Universitatis Lucian Blaga nr. 1/2017

Arhitectura unei reviste este recreata prin conectare constantă la viața internațională. Peisajul normativ al ultimilor ani este mult schimbat. Asistăm la reașezarea ordinilor juridice, din perspectiva prevalenței dreptului unional, a unui drept convențional complex și a regândirii sistemelor de drept naționale. Mutațiile la nivelul soclului legislativ au determinat intensificarea controverselor doctrinare și au generat noi jurisprudențe, cu repercusiuni asupra instituțiilor fundamentale de drept privat și de drept public.

Revista Acta Universitatis Lucian Blaga reflectă redimensionarea actualității juridice, în frontierele realităților imediate, „atinse” de europenizare și de globalizare. Studiile, comentariile jurisprudențelor relevante, recenziile și instantaneele asupra evenimentelor vieții academice, configurează un perimetru deschis dezbaterii și propunerilor pentru viitoare legiferări. Interrelationarile firești în spațiul civilizației internaționale consolidează identitatea unei publicații care reunește efortul, rigoarea și pasiunea pentru drept a autorilor.

 

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Universul Juridic: Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat. Universul Juridic: Revista română de drept privat nr. 2/2017. Universul Juridic: Acta Universitatis Lucian Blaga nr. 1/2017 was last modified: august 25th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter