A venit iarna – cod portocaliu de ninsori

18 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 304

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

România este azi sub cod portocaliu de ninsori. Mediafax face o radiografie a situației din țară.

„Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta, miercuri seară, pe DN1, în zona Posada, și pe DN1A, în zona Măneciu, din cauza zăpezii de pe drum. Trei drumuri județene din județul Caraș-Severin au fost închise, iar trei localități au rămas fără curent electric, miercuri seara, din cauza ninsorii și a vântului puternic. Singurul drum național închis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN67C, între Novaci și Rânca, în județul Gorj. Alte drumuri din Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu și Caraș-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Drumul Național 7, Valea Oltului, este blocat, miercuri seara, în județul Vâlcea, în zona localității Cornet, pe ambele sensuri, mai multe TIR-uri neputând înainta din cauza zăpezii. Și pe Defileul Jiului situația este asemănătoare, iar la Sibiu, drumul spre stațiunea Păltiniș ar putea fi închis, transmit corespondenții Mediafax”.

În politica dâmbovițeană, lucrurile par să se lămurească.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Președintele Iohannis a desemnat, pe europarlamentarul Viorica Dăncilă, premier al României. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât pe 29 ianuarie să fie dat votul de învestitură pentru noul guvern condus de Viorica Dăncilă. Luni, se va întruni Comitetul Executiv Național al PSD pentru a începe discuțiile despre componența noului Cabinet Dăncilă.

„«Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permit Constituția și regulamentele celor două Camere, în așa fel încât pe data de 29 ianuarie, luni, să avem votul de învestitură în Parlament», a declarat Liviu Dragnea”, scrie Agerpres.

Decizia președintelui Klaus Iohannis – de a o desemna pe Viorica Dăncilă premier – nu a fost primită prea bine de susținătorii săi.

„Președintele Klaus Iohannis a pierdut aproape 1.500 de fani pe pagina oficială de Facebook, miercuri seară, de la momentul anunțului făcut la ora 17.30, cu privire la desemnarea Vioricăi Dăncilă, propusă de PSD, pentru postul de prim-ministru. Dacă la momentul anunțului Klaus Iohannis avea peste 1.815.300 de fani pe pagina oficială de Facebook, acum are în jur de 1.813.800”, scrie News.ro.

News.ro mai notează și despre modul în care au reacționat opozanții PSD-ului care au protestat în ultimele luni în stradă

„Comunitatea Corupția Ucide reacționează față de decizia președintelui Klaus Iohannis de a o desmna pe Viorica Dăncilă ca premier și spune că șeful statului a făcut un «gest inacceptabil de complicitate cu PSD». «Lupta noastră rămâne aceeași. Miza noastră rămâne aceeași. Ne vedem sâmbătă, la Piața Universității!», este mesajul transmis de Corupția Ucide”, notează News.ro.

Presa internațională remarcă faptul că Viorica Dăncilă este prima femeie premier din istoria României.

Reuters, citat de News.ro, precizează că: „după această numire, ar putea apărea controverse, românii întrebându-se dacă va împiedica sau va facilita eforturile de eliminare a corupției la nivel înalt”. 

„«Viorica Dăncilă va deveni primul prim-ministru femeie al României», scrie Deutsche Welle”, citată de News.ro, adăugând că „Dăncilă este aliata lui Dragnea și că anul trecut europarlamentarul a susținut cu vehemență modificarea legilor justiției, inclusiv reformele despre care criticii spun că ar duce la îngreunarea judecării corupției la nivel înalt”.

„«România va avea pentru prima dată o femeie premier, pe Viorica Dăncilă. Dăncilă a fost numită după demisia bruscă a lui Mihai Tudose. Dăncilă, membru al Parlamentului European, este văzută ca aliat al liderului PSD, Liviu Dragnea», notează BBC”, citat de News.ro.

În București, consilierii generali au respins proiectul edilului Capitalei pentru construirea Spitalului Municipal în zona Pipera.

„Proiectul de hotărâre, supus aprobării Consiliului General, se referea strict la desființarea Autobazei RATB Pipera și la relocarea acesteia. Pe locul autobazei, primărița susținea că va construi Spitalul Municipal cu 2.000 de locuri. Avantajele enumerate de Firea erau apropierea de aeroport și de autostradă. Anterior, primarul general vorbea de construirea unui spital de boli cronice, cu 2.000 de paturi, pe terenul care aparținea Societății Române de Televiziune, care îl primise de la Guvern pentru construirea unor studiori”, scrie Cotidianul.

În finalul Revistei, scriem despre expansiunea capitalului românesc. Banca Transilvania a devenit acționar majoritar al Victoriabank din Republica Moldova, deținând 66% dintre acțiuni împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – BERD.

„«Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când o bancă din afara Republicii Moldova investește pe această piață. Banca Transilvania a anunțat, în noiembrie 2017, planul de a investi în Republica Moldova, iar între timp a primit aprobarea pentru achiziție din partea autorităților de supraveghere din România și Republica Moldova – Banca Națională a României, Banca Națională a Moldovei și Consiliul Concurenței din Republica Moldova», se arată în comunicatul transmis de BT către Bursa de Valori București”, mai notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

A venit iarna – cod portocaliu de ninsori was last modified: ianuarie 18th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter