Vicepremierul Rogozin – Declarat persona non grata în Republica Moldova

2 aug. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 380

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu o știre care vine de la Chișinău, acolo unde potrivit portalului deschide.md., „Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat miercuri persona non grata în Republica Moldova”.

„Decizia a fost luată de guvernul Republicii Moldova, în urma unei solicitări din partea ministrului de externe Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău dacă autoritățile moldovenești îi vor oferi garanții de securitate și de survolare a spațiului aerian al tuturor țărilor de tranzit. „Vicepremierul Rogozin a făcut declarații la adresa autorităților Moldovei care poartă un caracter ofensator și denigrator”, a explicat ministrul Galbur, citat de Publika.md”, notează azi Agerpres.

În țară, la București, ministrul justiției caută să soluționeze situația angajaților din penitenciare.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri că a trimis o invitație liderilor sindicatelor din ANP pentru a discuta, în data de 8 august, în legătură cu adoptarea unui pachet de măsuri în vederea rezolvării „problemelor sistemice din penitenciare”, scrie Agerpres.

News.ro publică azi o alt declarație a ministrului Toader pe tema abuzului în serviciu: „Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că va propune o varianta pentru redefinirea abuzului în serviciu în urma celor patru dezbateri publice care au avut loc pe această temă și că a explicat Comisiei Europene intențiile guvernului în ceea ce privește ridicarea Mecanismului de Verificare și Cooperare (MCV)”.

Tot ministrul Toader a făcut azi un anunț pre pagina sa de Facebook referitor la modificarea legilor justiției.

„Proiectul de modificare a Legilor justiției va fi prezentat public pe data de 23 august, a anunțat miercuri dimineața ministrul justiției, Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook”, anunță Agerpres.

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în cazul IPS Teodosie.

„Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru că ar fi obținut pe nedrept fonduri europene, rămâne sub control judiciar, au decis, marți, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), care i-au respins solicitarea de revocare a acestei măsuri”, scrie News.ro.

„Ministerul Apărării Naționale (MApN) transmite că specialiștii din minister, alături de cei din Ministerul Afacerilor Interne, pregătesc în acest moment un draft al Ordonanței de Urgență privind pensiile militarilor”, notează azi News.ro.

Anterior acestui anunț, „Premierul Mihai Tudose a explicat, luni, la Antena 3, că situația pensiilor speciale trebuie rezolvată pentru că este o problemă de „moralitate”, iar Executivul trebuie să-și asume stingerea acestui „incediu” înainte de a fi prea târziu, dând însă asigurări că nu vor scădea veniturile pentru cei cu pensii în plată”, mai scrie News.ro.

„Avem de repus în lucrurile firești niște derapaje din ultimii ani. Nu mai există nicăieri pe planeta asta o situație, o țară, un loc, unde când ieși la pensie să iei de la locul de muncă mai mulți bani decât luai când munceai, să ieși la pensie la vârste de până la 50 de ani pe acest algoritm. (…) Iertați-mă, ceva nu e în regulă. Nu vorbesc numai de impactul bugetar, vorbesc de moralitate”, a spus premierul, mai arată News.ro.

„Liga asociațiilor de proprietari Habitat avertizează că majorarea CAS și CASS va duce la disponibilizări în cadrul asociațiilor de proprietari și la cheltuieli nejustificate care se vor reflecta în cotele de întreținere plătite de proprietari”, anunță azi Cotidianul.

„Această ordonanță va duce la disponibilizări în cadrul asociațiilor de proprietari și la cheltuieli nejustificate care se vor reflecta în cotele de întreținere plătite de către proprietari. Nu este normal ca să fie sancționați toți angajatorii doar pentru că unii utilizează munca nedeclarată. Toată munca depusă pentru a educa/informa asociațiile de proprietari cu privire la utilizarea contractelor de muncă (chiar și cu timp parțial), de exemplu pentru personalul care asigură curățenia de două ori pe săptămână câte două ore, a fost în zadar în clipa în care prin suprataxare statul îi împinge pe contribuabili la neconformare generală”, susține sursa citată, într-un comunicat transmis presei marți scrie Cotidianul.

În finalul Revistei reținem o știre care ar putea da bătăi de cap multinaționalelor care își externalizează profitul.

„Autoritățile fiscale române vor avea acces la informațiile financiare și fiscale ale tuturor entităților din cadrul unui grup pe care le raportează firmele mamă în jurisdicțiile de rezidență, inclusiv despre filialele sau sediile lor permanente din România, în contextul implementării planului împotriva erodării bazei impozabile și a mutării artificiale a profiturilor în alt stat (Base Erosion and Profit Shifting – BEPS), a anunțat miercuri firma de consultanță și audit Deloitte România”, arată News.ro.

Seară frumoasă!

Vicepremierul Rogozin – Declarat persona non grata în Republica Moldova was last modified: august 2nd, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter