Victoria lui Dragnea

21 Iun 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 307

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Guvernul Grindeanu a fost demis. Moțiunea de cenzurî a fost adoptată.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” și 10 voturi „împotrivă”, în contextul în care pentru a trece trebuia să întrunească 233 de voturi. La moțiune au votat parlamentari de la coaliția PSD – ALDE, dar și de la grupul minorităților naționale. 15 din cei 17 deputați ai minorităților naționale – altele decât cea maghiară – și-au exercitat votul la moțiune, astfel, că este posibil ca votul lor să fi înclinat balanța”, scrie Cotidianul.

„Președintele a fost informat și a luat act de rezultatul votului din Parlament. Președintele va convoca consultări cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou guvern. Vă reamintesc faptul ca președintele României participă joi și vineri, la Bruxelles, la reuniunea de vară a Consiuliului European”, a declarat, pentru News.ro, Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Președinției.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

De altfel, președintele Iohannis a aflat de rezultatul votului chiar de la premierul Grindeanu.

După aflarea rezultatului acesta a făcut un apel la unitate în PSD.

„PSD nu înseamnă nici Liviu Dragnea, PSD nu înseamnă nici Sorin Grindeanu, a spus premierul Sorin Grindeanu, într-o declarație de presă, după adoptarea moțiunii de cenzură. PSD trebuie să rămână unit, a mai declarat Grindeanu, care a precizat totodată că o să-și facă datoria până la capăt, până când țara va avea un guvern functional”, notează Cotidianul.

„Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după ce moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grideanu a fost adopată de Parlament, că va sta lângă Sorin Grindeanu până va veni noul prim-ministru, el arătând că e dezamăgit pentru că PSD a trecut o moțiune împotriva PSD”, notează Agerpres.

Reacțiile politicienilor din opoziție sunt cât se poate de dure la adresa PSD.

„Dragnea și Tăriceanu, ați pierdut! Fără voturile minorităților, moțiunea de cenzură nu ar fi trecut. Alianța PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Deci, este normal să piardă și guvernarea”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, într-o postare pe Facebook, citată de Mediafax.

Aceeași agenție de presă, Mediafax, redă și declarația deputatului PNL, Cătălin Predoiu: „PSD-ALDE nu mai au majoritate. Moțiunea a trecut cu 241 voturi, dar 15 au venit de la minoritățile naționale. Jumătate plus unu înseamnă 233, ori votul de astăzi a demonstrat că PSD- ALDE nu mai dispun de 233 de voturi în Parlament. Pentru că, 241 minus 15 voturi de la minorități fac 226”.

Aritmetica voturilor nu este favorabilă majorității PSD-ALDE.

„Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat miercuri că PSD nu merită șansa de a guverna în continuare, menționând totodată că „mingea este în terenul președintelui Iohannis”, scrie Mediafax.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a riscat și a câștigat meciul cu Grindeanu și Ponta.

„A fost o acțiune politică asumată de PSD și ALDE, asumându-ne și un risc politic, dar nedorind să riscăm ca un program de guvernare ambițios (…) să fie pus sub semnul întrebării. Am preferat să nu mințim cetățenii, să ne prefacem că lucrurile merg foarte bine de dragul de a salva niște aparențe”, a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Cine va fi noul premier?

„Sursele citate spun că liderul PSD ar vrea să meargă pe mâna prim vice-guvernatorului BNR, Florin Georgescu, pentru funcția de premier. Printre cei care vor face parte din Exectutiv se află și miniștri din guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Mihai Tudose și Rovana Plumb își vor păstra portofoliile, anunță surse politice”, notează Mediafax.

Din tot acest război PSD-PSD, cei care pierd sunt românii, care vor aștepta instalarea noului Guvern, acomodarea noilor miniștri cu portofoliile, noi modificări de organigrame. Abia după aceea vom vorbi despre programul de guvernare, ale cărui termene sunt și așa întârziate.

Seară frumoasă!

Victoria lui Dragnea was last modified: iunie 21st, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter