Vizita preşedintelui Macron în România

22 aug. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 360

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Presa din România scrie azi despre o vizită istorică. Președintele Franței, Emmanuel Macron se va afla în vizită oficială joi, 24 august, în România. Mediafax notează programul vizitei președintelui francez în România, amintind că joi seară, la ora 19:30, la Palatul Cotroceni „va avea loc o recepție oferită de către președintele României, în onoarea președintelui Franței”.

„Directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski, a decis să nu își mai exercite mandatul, din cauza situației juridice neobișnuite în care se află, se arată într-un comunicat al Bursei către Autoritatea de Supraveghere Financiară”, scrie azi Capital.

„BVB precizează că la data de 21 august 2017 a expirat contractul de mandat al directorului general Ludwik Sobolewski, fapt care creează o situație juridică neobișnuită. Decizia Consiliului Bursei nr. 71/1 iulie 2013, ce a stat la baza aprobării ASF prin Decizia nr. 616/21 august 2013, nu a prevăzut un termen pentru numirea lui Sobolewski în calitatea de director general, iar decizia de aprobare a contractului de mandat a fost una separată, care nu a prevăzut încetarea calității de director general la încetarea contractului de mandat”, precizează comunicatul BVB, citat de Capital.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

La Tarom, directorul Eugen Davidoiu a demisionat, în locul său fiind desemnat director general interimar – Florin Șușanu.

„Florin Șușanu a fost desemnat, luni, director general interimar al Tarom, de către consiliul de administrație al companiei”, a declarat ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, pentru Mediafax.

„Davidoiu și-a înaintat demisia, cu toate că în cursul zilei de duminică anunța că nu are motive să plece de la conducerea companiei, argumentând că a adus două aeronave noi și că a început restructurarea „deranjând unele grupuri de interese” care „vor să dispară companiile de stat”, mai scrie Mediafax.

Actualitatea externă este deschisă de bilanțul atentatelor comise în orașul Barcelona și în Cambrils săptămâna trecută: 15 persoane ucise și peste 100 rănite. Poliția spaniolă a anunțat luni după-amiază că autorul atacului terorist din Barcelona, Younes Abouyaaqoub, a fost împușcat de agenți ai forțelor de ordine.

„Younes Abouyaaquoub, un marocan în vârstă de 22 de ani, este considerat șoferul vehiculului care a comis atentatul de pe bulevardul La Rambla din Barcelona. După atac, teroristul a furat un autoturism. Poliția catalană a informat că Abouyaaqoub  a ucis un bărbat în timp ce fura o mașină pentru a scăpa după atacul cu camionetă de joi de pe bulevardul Las Ramblas”, scrie azi Cotidianul.

„Șeful Poliției catalane a anunțat totodată luni seară că imamul Abdelbaki Es Satty, suspectat că ar fi fost liderul celulei teroriste care a organizat atacurile, a murit în explozia unei case din localitatea Alcanar. „Resturile imamului erau acolo”, a declarat Josep Lluis Trapero, referindu-se la casa în care grupul a pregătit atacurile, distrusă de o deflagrație de proporții miercuri seară la 200 de kilometri de Barcelona, cu 24 de ore înainte de atacuri”, mai notează Cotidianul.

În Italia, un cutremur produs în insula Ischia a produs panică printre localnici și turiști.

„Cel puțin două persoane au murit luni seara în cutremurul cu magnitudinea 4,0 de pe Insula turistică Ischia din sudul Italiei, iar salvatorii depuneau marți eforturi să scoată dintre dărâmături și alte persoane”, relatează AFP, citat de Adevărul.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, până la acest moment, nu sunt cetățeni români care să fi solicitat sprijin în urma seismului din Italia”, mai arată Adevărul.  

The Telegraph scrie azi despre acțiunile Provident Financiar (grup financiar prezent și în România), care au înregistrat o scădere semnificativă.

„O scădere accentuată, de 58%, au înregistrat, marți dimineața, acțiunile Provident Financial după demisia directorului său. (…) Grupul financiar britanic a avertizat, marți, că se așteaptă la pierderi cuprinse între 80 și 120 milioane de lire sterline în trimestrul al treilea, din cauza unei „deteriorării substanțiale” a performanțelor diviziei de credite rezidențiale. Comparativ, în luna iunie a acestui an, Provident avertiza că va realiza pierderi de 60 de milioane de lire sterline în trimestrul al treilea. De asemenea, în avertismentul de profit emis marți, Provident a retras dividendul interimar declarat în data de 25 iulie și a avertizat că este puțin probabil să plătească dividende pentru întregul an”, scrie DC News, citând The Telegraph.

Și pentru că scriem despre bani, „Rusia a anunțat luni că a încheiat reglarea datoriei publice externe moștenită din epoca sovietică, prin virarea a 125,2 milioane de dolari Bosniei Herțegovina”, relatează AFP, citată de News.ro.

În finalul Revistei, amintim un eveniment muzical de excepție, care nu poate fi ratat de români: soprana Angela Gheorghiu va susține pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției din Capitală, un concert extraordinar cu ocazia Zilelor Bucureștiului.

„Angela Gheorghiu va concerta sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica „George Enescu” și de tenorul Teodor Ilincăi. Concertul este o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie și video mapping”, mai scrie despre acest eveniment muzical Cotidianul.

Seară frumoasă!

Vizita președintelui Macron în România was last modified: august 22nd, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter