Vizite surpriză în penitenciare

29 aug. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 360

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Toamna vine cu pași repezi. Ministrul Toader trebuie să rezolve problemele din sistemul penitenciar și să aducă în dezbaterea Parlamentului modificările legilor justiției. Lucrurile nu sunt deloc simple.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a continuat, luni, seria vizitelor în instituțiile din sistemul judiciar românesc, cu o deplasare neanunțată la Penitenciarul Iași”, scrie azi Agerpres.

„Tudorel Toader a vizitat spațiile de detenție, magazinul alimentar din interiorul penitenciarului, blocul alimentar și punctele de lucru unde se desfășoară activități lucrative cu persoanele private de libertate. De asemenea, ministrul justiției a purtat discuții cu conducerea Penitenciarului Iași, cu liderul de sindicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și cu o parte dintre angajații aflați în timpul serviciului, scopul urmărit fiind identificarea măsurilor care ar putea fi luate de la nivelul Ministerului Justiției pentru îmbunătățirea condițiilor în care personalul își desfășoară activitatea”, mai arată Agerpres.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Și tot Agerpres ne informează că: „Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți că există 1.020 de posturi scoase la concurs pentru lucrătorii din penitenciare”.

News.ro redă azi alte declarații ale ministrului Toader despre schimbările care vor interveni în sistemul penitenciar românesc.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că în cel mult două săptămâni va prezenta măsurile pe care ministerul le va lua pentru îndeplinirea cerințelor impuse de CEDO referitoare la condițiile din închisori, urmând, printre altele, să fie construite două noi penitenciare, iar cele existente să fie extinse și modernizate”, notează News.ro.

Așa cum era de așteptat, propunerile de modificare ale legilor justiției nu sunt îmbrățișate de toți magistrații. Evident, vor urma dezbateri.

„Adunarea generală a procurorilor din cadrul DNA a avut loc luni, deși era programată pentru miercuri, iar în cadrul discuțiilor s-a decis că modificările la legile justiției reprezintă „o formă de presiune” asupra activității profesionale a procurorilor din DNA, anunță instituția. DNA precizează, marți, într-un comunicat de presă, că Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a fost devansată după ce procurorul general a solicitat convocarea adunărilor generale de la nivelul parchetelor pentru analizarea propunerilor de modificare a legilor justiției”, scrie Cotidianul.

Deocamdată, CSM înregistrează un număr destul de mare de cereri de pensionare din magistratură.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va discuta, în ședința de miercuri, cererile de pensionare din magistratură depuse de 45 de procurori și judecători. Potrivit site-ului CSM, este vorba de 19 procurori și 26 de judecători care doresc să iasă la pensie”, notează Agerpres.

Misiunea ministrul Toader în următoarele săptămâni nu este una prea ușoară.

De altfel, întreg Guvernul are o misiune destul de grea, să implementeze un program de guvernare destul de curajos, care implică majorări salariale.

Pentru acest program Guvernul are nevoie de bani.

„Ministerul Finanțelor a plasat marți titluri de stat de 75 milioane lei scadente în 25 februarie 2019, printr-o licitație suplimentară la cea de luni, în care a vândut obligațiuni benchmark de 500 milioane lei (109 milioane euro) la un randament mediu în creștere la 1,27% pe an, arată datele publicate de Banca Națională a României (BNR). În urma sesiunii suplimentare de marți, valoarea totală a împrumutului a ajuns la 575 milioane lei”, anunță News.ro.

Ar mai fi de spus că declarația ministrului Meleșcanu cu privire la aderarea în zona euro în 2022 este contrazisă de președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că deocamdată nu se inițiază vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro în 2022 și nu crede că cineva a început „o asemenea aventură”, în condițiile în care nu este un proiect foarte ușor și nu se pot avansa termene doar de dragul de a face așa ceva”, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Vizite surpriză în penitenciare was last modified: august 29th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter